Co vás může zaskočit během rekonstrukce bytu a domu?

Co vás může zaskočit během rekonstrukce bytu a domu?
Co vás může zaskočit během rekonstrukce bytu a domu? Pokud se pustíte do přeměny svého domova, ať už půjde o jednu místnost nebo celý dům, leccos vás může překvapit. Jak se s tím vypořádat?

Jak předejít frustraci

Prvním problémem, který se může vyskytnout, je skutečnost, že vaše renovace bude trvat déle, než se očekávalo, takže buďte na to při plánování renovace domu předem připraveni a přizpůsobte se, abyste se vyhnuli frustraci.

Když se výměna protahuje

Můžete si například myslet, že výměna vířivé vany a zastaralého umyvadla v koupelně bude rychlá a bezproblémová. Odstranění starého vybavení může trvat několik hodin, ale nalezení nové vany a umyvadla, které se vám bude líbit, vejde se do prostoru a bude vám dokonale vyhovovat, může trvat klidně několik týdnů. To je jedna část probíhajícího rekonstrukčního projektu. Může trvat další dva týdny, než budou vana s umyvadlem doručeny, protože je dodavatel sice má v katalogu, ale nemá je momentálně na skladě. Očekávání, že vaši novou vanu v koupelně si užijete už za týden, se může změnit v šestitýdenní čekací lhůtu. Buďte proto realističtí, pokud jde o proces renovace a časový harmonogram, a před odstraněním stávajícího vybavení si s předstihem vyberte a objednejte nové.

Každý dům a byt má svoje tajemství

Všechny domovy skrývají tajemství – ve zdech, pod podlahou i jinde. Renovace je může vynést na světlo. Váš dodavatel rekonstrukce vám například sdělí, že vaše podlahy jsou nerovné kvůli posunutému středovému nosníku. Přišel na to ve chvíli, kdy zjišťoval rozměry pro vaše vytoužení nové podlahy z tvrdého dřeva. Budete se muset vypořádat s tímto problémem, a nechat opravit podlahový trám, než budete moci položit nový podlahový materiál. To je jen jedna z mnoha možností neočekávaného a důvod, proč byste měli plánovat renovaci s větší časovou rezervou právě kvůli nutnosti řešit nečekané problémy. Ze stejných důvodů byste měli počítat také s finanční rezervou, pokud jde o peníze v rozpočtu na renovaci. Nečekané potíže vás díky tomu nezaskočí.

Zdroje: Better Homes & Gardens

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 26.05.2024
Reklama
Reklama