Jak opravit netěsný okapový spoj

Jak opravit netěsný okapový spoj
Jak opravit netěsný okapový spoj. Můžete vyměnit poškozené těsnění, ujistit se, že okap je umístěn uvnitř značek pro správné vložení trubek, zkontrolovat a odstranit veškeré nečistoty.

Oprava nebo výměna

Poté, co vše zkontrolujete, vyčistíte, stačí znovu namontovat okapový spoj na střechu a zdi, což vyřeší případné problémy. Dalším způsobem, jak opravit netěsný spoj, může být použití okapového tmelu na spáru, aby se odstranily případné mezery. Pokud nejste schopni opravit netěsný spoj, může být nejlepší cestou vpřed výměna celé armatury.

Jak vyměnit okapový spoj

Výměna problematického okapového spoje nejlepším způsobem, jak zaručit, že problém vyřešíte – a okapové kování nebývá drahé. Jak vyměnit poškozený a netěsný okapový spoj?

  • Odstraňte okap ze spojovacího dílu na obou stranách a jemně jej uvolněte.
  • Odstraňte spojku mezi žlaby.
  • Vyčistěte konce okapů.
  • Namontujte novou spojku.
  • Naneste silikonové mazivo na těsnění.
  • Umístěte okapy zpět na místo.

Propláchněte okapy po celé délce vodou, abyste se ujistili, že je netěsnost opravena.

Ujistěte se, že armatura, kterou kupujete, je kompatibilní se systémem, který již máte nainstalovaný. Většina dodávek půlkulatých okapů je standardizovaná a všichni výrobci by se měli vzájemně doplňovat.

Nalezení správné náhradní okapové spojky

Pokud máte starší okapy, možná se obáváte, že budete mít problém najít náhradu, která by vyhovovala zbytku vašeho systému. Ale naštěstí je většina moderních okapových tvarovek zaměnitelná s jinými značkami. Pokud znáte výrobce, velikost, materiál a profil, který potřebujete, obvykle budete schopni bez problémů najít nový spoj.

Zdroje: Easymerchant

Zdroje foto: Pixabay.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 16.07.2024
Reklama
Reklama