Jak zjistit netěsnosti bazénové fólie?

Jak zjistit netěsnosti bazénové fólie?
Jak zjistit netěsnosti bazénové fólie? Není nad to trávit teplé dny v bazénu na zahradě. Ale koupání a zábava ve vodě může váš nadzemní bazén opotřebovávat.  

Sledujte stav bazénu

Je běžné, že se vinylová bazénová fólie trochu natrhne nebo i úplně roztrhne. Pokud se neopraví, může roztržení bazénové fólie způsobit nadměrné zatékání a voda poškodí vaši terasu nebo dvůr. Naštěstí je oprava bazénové fólie snadná. Nejprve ale musíte zjistit, kde je problém. Jak na to?

Proveďte vizuální kontrolu

Pokud máte podezření na únik, všimnete si, že voda prosakuje na zem nebo na trávník či terasu. Hladina vody v bazénu také náhle klesá více než obvykle. Pokud provádíte pravidelnou údržbu bazénu, pravděpodobně si úniku všimnete hned. Zvláště důležité je sledovat netěsnosti ve starší bazénové vinylové vložce, než se z ní stane velká trhlina. Vizuální kontrola je prvním krokem k nalezení netěsnosti ve vaší bazénové fólii. Projděte se kolem bazénu a hledejte místa, kde se zdá, že voda prosakuje na zem. Někdy se to snadněji řekne, než udělá, zvláště pokud je únik malý nebo je váš bazén na stinnějším místě na dvoře.

Jednoduchý test s barvivem

Zkontrolujte bazénovou vložku, zda není pomačkaná. Známkou úniku je vráska nebo nahrnuté místo ve vložce. To naznačuje místo, kde se mohly ve fólii bazénu vytvořit trhliny. Pokud uvnitř bazénu nevidíte trhlinu a dokážete najít místo úniku na zemi, můžete k nalezení úniku použít jednoduchý test pomocí barviva. K určení místa úniku použijte potravinářské barvivo nebo speciální barvivo na bazény. Jak voda vytéká z bazénu, barvivo bude taženo směrem k otvoru, což vám poskytne jasnou představu o tom, kde se pustit do opravy.

Zdroje: Do It best

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 22.07.2024
Reklama
Reklama