Proč vaše pračka teče?

Proč vaše pračka teče?
Proč vaše pračka teče? Zkontrolujte prací prostředek. Použití nesprávných produktů nebo příliš velkého množství může způsobit nadměrné pěnění a následné přeplnění a únik vody.  

Kontrola je nezbytná

Dále se ujistěte, že je stroj zcela vodorovný – pokud tomu tak není, může z něj vytékat voda. Pokud pračka stále netěsní, je čas zkontrolovat hadici. Utáhněte spoje a hledejte případné praskliny nebo trhliny. Pokud voda stále uniká během dalšího cyklu, možná budete muset vyměnit síta filtru přívodu vody nebo O-kroužky ve vodní hadici. Jakékoli nahromadění nečistot nebo opotřebení může způsobit selhání a únik vody. Pokud samotná hadice netěsní, bude nutné ji vyměnit. Je také moudré zkontrolovat vodní čerpadlo. Pokud je únik o něco menší a přichází zepředu, mohou to způsobovat dvířka pračky. Těsnění kolem kopule se může s věkem opotřebovat, což má za následek netěsnosti a/nebo kondenzaci, ale je snadno vyměnitelné.

Moje pračka se přeplňuje

Nejčastějším důvodem přeplnění pračky vodou je rozbitý tlakový spínač hladiny vody. Tlakový spínač používá tlak vzduchu ke snímání hladiny vody v pračce a říká pračce, kdy se má zastavit. Pokud se spínač zlomil nebo je zablokovaný, stroj nebude vědět, kdy se přestat plnit vodou. Ke spínači je také připojena trubice. Pokud by se oddělila od spínače, mohlo by také hrozit přeplnění. Odpojte pračku, odšroubujte horní panel a zkontrolujte tlakový spínač. Každý stroj bude jiný, proto si vše předem ověřte podle návodu. Dalším možným viníkem může být ventil přívodu vody. Tento elektronický ventil řídí plnění vody. Pokud je ventil vadný a nezavře se během každého cyklu, jakmile je voda na správné úrovni, přeplní se.

Problémy s hlukem pračky

Proč je moje pračka tak hlučná? Ať už vaše pračka hučí, bzučí nebo vibruje, pokud je hluk nadměrný, je to pravděpodobně něco, co byste neměli ignorovat. Pokud necháte pračku, aby dělala rámus, i když stále běží, může to mít za následek úplné rozbití pračky.

Mezi možné příčiny patří:

  • Opotřebovaná ložiska bubnu
  • Nevyvážené nožičky pračky
  • Překážky ve vnější vaně a vnitřním bubnu
  • Velké množství prádla

Podivné zvuky vycházející z pračky jsou trochu jiným problémem, než když je pračka jednoduše hlasitá. Zvuky, jako je chrastění, škrábání nebo klepání, by neměly být ignorovány, i když jsou tiché. Nejčastějšími důvody podivných zvuků pračky jsou dráty od podprsenky.

Zdroje: Which

Zdroje foto: Pixabay.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 07.08.2024
Reklama
Reklama