Tipy pro úspěšné přesazování jehličnanů

Tipy pro úspěšné přesazování jehličnanů
Tipy pro úspěšné přesazování jehličnanů. Přesazovat jehličnany není složité. Určitě se vám bude hodit pár fíglů, které vám usnadní práci.

Prořežte kořeny

Před přesazením jehličnanů prořežte jejich kořeny, to významně zlepší jejich šance na úspěšné zakořenění. Podpoří vývoj nových, kompaktnějších kořenů. Jehličnan na novém místě zalévejte podle potřeby, aby půda zůstala trvale vlhká, ale nebyla podmáčená. Mějte na paměti, že některé druhy jehličnanů se přesazují úspěšněji než jiné. I když lze přesadit mnoho jehličnanů, některé mohou být citlivější nebo náročnější na pohyb. Přesazování jehličnanů může být úspěšné, pokud ho provedete opatrně a správně načasujete. Dodržováním těchto kroků a poskytováním průběžné péče můžete přesazenému jehličnanu pomoci, aby prospíval na novém místě a pokračoval ve vylepšování vaší krajiny v nadcházejících letech.

Další tipy pro přesazování jehličnanů

Chcete přesadit celý živý plot z jehličnanů? Pak se ujistěte, že jehličnany při přesazování nezasazujete příliš blízko u sebe do země. Jehličnany potřebují po přesazení dostatek času na zotavení a také dostatek prostoru pro to, aby se jejich kořeny mohly dále vyvíjet. Dalším tipem je, že byste měli po přesazení jehličnanů chvíli počkat, než je prořezáte. Je lepší jehličnany pohnojit na jaře. Jehličnany byste také měli na jaře znovu prořezat, pokud je plánujete na podzim znovu vysadit.

Přesazené rostliny

Pak pro vás máme poslední tip: dobře se starejte o své jehličnany. Přesazování jehličnanů je sice fajn, ale pro rostliny to samozřejmě tak dobré není. Proto byste se o své jehličnany měli dobře starat. Při prořezávání dbejte na to, aby vaše jehličnany byly v horní polovině o něco užší než v dolní polovině. Jinak dochází k tomu, že živý plot z jehličnanů rychleji vysychá. Také hnojení vašeho jehličnatého živého plotu jednou ročně může zlepšit stav vašeho jehličnatého živého plotu, zvláště pokud byl tento živý plot dříve přesazen. Jehličnany jsou živé ploty, které mají v zahradě skvělou funkci: vytvářejí pěknou, přirozenou atmosféru a tvoří stálezelený živý plot, který je neprůhledný.

Zdroje: Gardening Guru

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 28.08.2024
Reklama
Reklama