Použití přírodních repelentů a insekticidů proti mouchám

Použití přírodních repelentů a insekticidů proti mouchám
Použití přírodních repelentů a insekticidů proti mouchám. Odpuďte mouchy přírodním způsobem tak, že nastříkáte či nalijete do difuzéru esenciální oleje.

Udržujte doma čisto a minimalizujte lákadla pro mouchy

Dobrým krokem je, že budete doma pěstovat bylinky, které mouchy nemají rády. Pořiďte si rostliny, které odpuzují hmyz, nebo je také řešením, že poprášíte křemelinou květiny a odpadkové koše, tím také zabráníte mouchám v jejich řádění – minimalizujete místa, která pro ně jsou lákavá. Důležité je mít doma také pokud možno čisto. Uklízejte svůj domov pravidelně a utěsněte všechny otvory, kterými by se mouchy mohly dostat do domu.

Využijte esenciální oleje

Pokud se chcete chovat ekologicky a minimalizovat výskyt škodlivých chemikálií ve svém okolí, k odpuzení a usmrcení much použijte esenciální oleje. Mnoho rostlin produkuje přírodní repelenty a insekticidy. Esenciální oleje z těchto rostlin mohou být relativně účinným a bezpečným prostředkem, jak odpudit a zabít mouchy. Esenciální olej z tymiánu, hřebíčku, bazalky, levandule, citronové trávy a máty peprné mají všechny odpuzující a insekticidní účinky.

Jak oleje aplikovat

Použijte esenciální oleje a postříkejte místa, kde se mouchy shlukují. Nakapete pár kapek oleje s odpuzujícím účinkem do difuzéru na olej a umístěte je do místnosti, kde vás mouchy obtěžují. Pěstujte doma rostliny s repelentními účinky. Bazalka, bobkový list, máta, rozmarýn a levandule jsou všechny bylinky, kterým se mouchy vyhýbají.  Bylinky můžete pěstovat na okenním parapetu v kuchyni. Udržíte tak mouchy pryč, a navíc je to skvělý způsob, jak mít čerstvé bylinky neustále po ruce při vaření.

Vyzkoušejte křemelinu

Použijte k zahubení much křemelinu. Křemelina je netoxický insekticidní prášek, který vysuší a rozloží exoskeletony hmyzu. Použijte malý dávkovač na křemelinu a poprašte domácí rostliny, nasypte trochu prášku do odpadkového koše a na další povrchy v místech, kde se mouchy shlukují.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 08.09.2024
Reklama
Reklama