Jak opravit páchnoucí myčku a únik z dvířek myčky

Jak opravit páchnoucí myčku a únik z dvířek myčky
Jak opravit páchnoucí myčku a únik z dvířek myčky. Z vaší myčky může vytékat voda, ale možná nebudete muset kupovat nový stroj nebo najímat odborníka, aby se na něj podíval.  

Postup opravy při úniku vody

Před spuštěním myčku vypněte. Zkontrolujte ostřikovací ramena. Únik vody z přední části myčky může být způsoben tím, že se ostřikovací ramena správně neotáčejí v důsledku ucpání nebo přetížení myčky. V tomto případě bude voda často stříkat směrem k těsnění dveří a vytékat. Chcete-li tento problém vyřešit, můžete odstranit ostřikovací ramena, která se nacházejí na dně košů myčky, a zkontrolovat, zda nejsou ucpaná, ucpávky lze odstranit jehlou. Když vložíte ramena zpět, ujistěte se, že se mohou správně otáčet, když je myčka plně naplněná.

Když je problém s těsněním dveří

Zkontrolujte těsnění horních dveří myčky. Pokud ostřikovací ramena nejsou problémem, může být problém s těsněním horních dveří, které se nachází po stranách a v horní části dveří. Může být jednoduše ucpané špínou, která brání správnému zavření dveří. Pokud je třeba ho vyměnit, můžete bez větších problémů vytáhnout staré těsnění a zasunout nové. Nová těsnění by měla být k dispozici u výrobce myčky nádobí nebo u jiných renomovaných online prodejců. Při objednávání nových dílů budete potřebovat číslo modelu vaší myčky, které najdete na vnitřní straně dveří. Podívejte se na těsnění spodních dveří. Pokud těsnění spodních dveří netěsní, budete muset dveře odstranit, což bude pravděpodobně práce pro profesionála.

Jak opravit páchnoucí myčku nádobí

Filtr je umístěn na dně vaší myčky a zachycuje velké částice jídla, aby se nedostaly do vnitřního fungování stroje a nezpůsobily jeho ucpání. Filtry jsou navrženy tak, aby se snadno vysunuly kvůli pravidelnému čištění. Stačí je jednou týdně opláchnout pod tekoucí vodou. Filtr, který je nadměrně znečištěný nebo poškozený (nebo chybí v případě použitého stroje), lze vyměnit za nový díl, který jednoduše zasune nebo zacvakne na místo.

Jak opravit koš myčky nádobí

Zaseknutá nebo chybějící kolečka koše mohou způsobit, že plnění nebo vyprazdňování myčky bude opravdu náročné. Pořídit si nějaká náhradní kola by měla být samozřejmost. Stará kolečka lze snadno sundat a nová instalovat. Obraťte se na výrobce vaší myčky nádobí a ten by vám měl být schopen poradit, kde je koupit.

Jak opravit rozbitý dávkovač mycího prostředku

Dávkovač pracího prostředku drží tabletu do myčky na místě až do správného bodu cyklu, kdy se uvolní. Pokud je dávkovač poškozený, nezavírá se nebo je zaseknutý zavřený, lze jej vyjmout ze stroje a na místo připevnit nový. Přední panel myčky nebo dvířka skříně v případě vestavěných myček nádobí bude nutné odstranit a vypnout všechny elektrické přípojky. Není však složité odpojit a vysunout starý dávkovač a znovu připojit nový přesně stejným způsobem.

Zdroje: Which, Best Pick Report, The Spruce, Forbes

Zdroje foto: Freepik.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 06.10.2024
Reklama
Reklama