Jaké druhy dřeva se hodí na otevřené ohniště?

Jaké druhy dřeva se hodí na otevřené ohniště?
Jaké druhy dřeva se hodí na otevřené ohniště? I když se nedoporučuje používat čerstvě nařezané nebo zelené dřevo ke spalování v táboráku, některé druhy dřeva lze bez problémů úspěšně spálit.

Javorové dřevo

Javor je oblíbený výběr dřeva na otevřené ohniště, který lze snadno a bez nadměrného kouře spalovat. Je to také nejlepší volba pro ty, kteří rádi vaří na sporáku a hořácích na dřevo.

Jasanové dřevo

Jasanové dřevo je jedním z nejoblíbenějších a nejběžnějších druhů dřeva používaného jako palivové dříví a na ohniště. Vydří hořet dlouho. Je ideální pro táborák s intenzivní žárem a plápolajícím ohněm.

Dubové dřevo

Dub je další oblíbené dřevo používané vedle javoru v ohništích i táborácích. Dubové dřevo je vysoce hořlavé, ale hoří pomalu a má výjimečně dlouhou životnost. Jednou z nevýhod používání dubového dřeva je, že jeho úplné vyschnutí může trvat až několik let, což z něj činí jeden z dražších druhů dřeva, které lze použít ke spalování v ohništi.

Třešňové dřevo

Třešňové dřevo je dalším ideálním druhem dřeva pro každé ohniště, krb nebo táborák. I když je třešňové dřevo o něco dražší než březové, bukové nebo jasanové dřevo, přináší atmosféru podzimního večera bez veškerého dalšího úsilí a manuální práce.

Bukové dříví

Bukové dřevo je dalším cenově dostupným a oblíbeným druhem palivového dřeva používaného v tradičních ohništích a táborových ohních. Pokud máte zájem o klasický a teplý oheň, který je cenově dostupný po celý rok, použití bukového dřeva je solidní volbou.

Borovicové dřevo

Jedním z nejlevnějších druhů dřeva, který lze úspěšně použít v obou tradičních ohništi, je borovicové dřevo. Je nejenom cenově dostupné, ale také poskytuje praskavý zvuk, který připomíná nostalgické táboráky v lese. I když je borovice skvělou a levnou volbou pro ohniště, nejlépe se hodí na podpal místo tradičních polen. Borovice hoří extrémně rychle, takže oheň vydrží mnohem kratší dobu, musíte mít proto velké zásoby dřeva.

Zdroje: Waldenbackyards, FullserviceChimney, Twin City Fireplace

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 06.10.2024
Reklama
Reklama