Podzim na zahradě, čas výsadby nejenom cibulovin

Podzim na zahradě, čas výsadby nejenom cibulovin
Podzim na zahradě, čas výsadby nejenom cibulovin. Pokud chcete, aby vaše zahrada příštím rokem rozkvetla do krásy, je na čase pustit se do sázení. Nemáme na mysli jenom květiny, ale také stromy a keře.

Výsadba cibulovin

Nyní nastává správný čas zasadit jarní cibuloviny, které na jaře dodají vaší zahradě barvu – krokusy, tulipány a narcisy rozzáří každý venkovní prostor. Existuje celá řada rostlin, kterým se v zimě daří dobře, a které můžete začlenit do svého plánu výsadby pro nadcházející rok. Výsadba cibulovin kvetoucích na jaře a v létě zajistí, že vaše zahrada bude v příští sezóně krásně barevná díky spoustě květů. Všechno, co proto musíte udělat, je zasadit cibulky do země před zimou. Potom už stačí se pohodlně usadit a trpělivě čekat na květinovou záplavu, která jistě příštím rokem přijde.

Nezapomeňte na narcisy a krokusy

Chcete-li pěstovat narcisy, které pokvetou každým rokem, vyberte si ty nejsilnější cibulky a ujistěte se, že jsou pevné a nejeví známky hniloby. Cibulovinám se daří v dobře propustné půdě, která zadržuje vlhkost, ideálně na slunném místě. Narcisy dávají přednost výsadbě brzy na podzim, proto dostávejte cibulky do země co nejdříve. Říjen je také poslední šancí dostat na jaře cibulky krokusů do země. Cibulky lilií, které kvetou v létě, také můžete zasadit v tomto období. Na hyacinty a sněženky je ještě čas do listopadu.

Výsadba stromů, keřů a trvalek

Nejlepší čas na výsadbu stromů, keřů a trvalek je během podzimu, kdy je chladno a vlhko. Při výsadbě stromů, keřů nebo trvalek přidejte do výsadbové jámy hnojivo obsahuje dusík, fosfor a draslík, které pomohou zajistit dobrý růst kořenů.

Vyplňte mezery

Pokud máte v některých částech zahrady holá místa, stále je čas je vyplnit pozdně kvetoucími rostlinami – jako je helenium - které nabízejí nádherný žlutý a oranžový barevný nádech a udrží vaši zahradu hezkou během podzimních měsíců.

Zdroje: Garden Health, Prioryfarm

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 01.10.2024
Reklama
Reklama