Signály, že vám zatéká střechou

Signály, že vám zatéká střechou
Signály, že vám zatéká střechou. Nepřítelem majitelů domů je zatékání ze střechy. Nákladné opravy sčítají. Budete potřebovat nové šindele, odstraňovat plísně. Předcházejte problémům.

Jak stará je vaše střecha?

Většina střech vydrží asi 30 let. Životnost vaší střechy však skutečně závisí na tom, kde se nacházíte. Jaké je například počasí? Pokud se potýkáte s velkým množstvím dešťů, může to zkrátit životnost vaší střechy na polovinu. Záleží také na materiálu, ze kterého je vaše střecha vyrobena. Dokonce i ten nejstandardnější materiál, asfalt, se liší v odolnosti v závislosti na zvolené značce a stylu krytiny. Začněte tím, že zkontrolujete své domácí záznamy. Kdy byla vaše střecha instalována? Jaké materiály byly použity?  Pokud od posledního pokrývání vaší střechy uplynulo 20 let, zvažte zavolání odborníka. Může zkontrolovat vaši střechu a určit všechny problémy, kterých byste si sami nemuseli všimnout. Zavolejte odborníka dříve, než dojde k závažnému úniku, ušetří vám to peníze za jinak nákladné opravy.

Poškozené tašky

Pokud tašky vypadají popraskané, vyboulené nebo poškozené: jsou to známky toho, že potřebujete novou střechu. Poškozené tašky nejsou pro oko atraktivní. Důležitější, než vzhled ale je fakt, že by mohly způsobit případný únik vody. Ujistěte se, že vaše střešní tašky jsou v nejlepším možném stavu, abyste byli v bezpečí před poškozením vodou.

Zkontrolujte oplechování

Poškozenou střechu můžete také otestovat oplechováním střešních oken, komínů a větracích otvorů. Proces utěsní všechny mezery ve spojích před deštěm. Začněte kontrolou střešních větracích otvorů. Všimli jste si nějakých mezer? Většina majitelů domů se snaží použít těsnění jako dočasné řešení, nicméně velká bouřka by mohla způsobit netěsnost. Všimli jste si nějakých mezer ve spojích? Pokud ano, je čas zavolat profesionála. Provede nezbytné opravy, které vám pomohou vyhnout se netěsnostem. Prohlédněte si oplechování, které se používá podél stěn. Když rezaví, voda může stékat za něj. Ujistěte se, že vaše oplechování není uvolněné. Dále se podívejte na komín. V průběhu času může oplechování kolem komína zrezivět. Pod zrezivělé materiály můžete obvykle vsunout nové lemování. To by mělo pomoci zachytit vodu, abyste zabránili prosakování.

Známky poklesu

Zatímco prohlížíte střechu, hledejte její pokles. Zkontrolujte všechny strany. Povislé nebo prověšené tašky mohou znamenat, že máte na rukou poškozenou střechu. Můžete si také všimnout hnijících tašek nebo zachycené vlhkosti. To naznačuje, že potřebujete novou střechu. Cítíte mírné poskakování jako na trampolíně, když jdete po střeše? Pokud vaše střecha začíná mít houbovitý charakter, může to znamenat, že vlhkost časem oslabila povrch.

Rez okapu

Zrezivělé okapy mohou také znamenat, že máte co do činění s poškozenou střechou.

Začínají vám také zatékat okapy? K netěsnostem obvykle dochází, když jejich spoje zreziví. Rozpínání a smršťování může také způsobit otevření spojů.

Zdroje: Above Roofing, Forbes, Bill Ragan Roofing, Todays Homeowner

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.10.2024
Reklama
Reklama