Nápady a inspirace pro rekonstrukci pokoje podle oblíbených témat dětí

Nápady a inspirace pro rekonstrukci pokoje podle oblíbených témat dětí
Vytvořit dětem pohodlný a inspirativní pokoj může být zábavným projektem pro každého rodiče. Rekonstrukce pokoje dětí na základě jejich oblíbených témat může poskytnout prostor pro rozvoj jejich kreativity a fantazie. Zde je několik nápadů a inspirací pro rekonstrukci dětského pokoje, které lze zrealizovat na tématu kosmonaut, příroda a pohádky.

KOSMONAUT

Při této tématice můžete pokoje vašich dětí proměnit v malou vesmírnou stanici, kde budou moci snít o dobytí nekonečného vesmíru.

  • Stěny: Natřete stěny do vesmírných barev, jako je tmavě modrá nebo černá, a na ně nakreslete hvězdy a planety. Dále můžete nalepit nálepky vesmírných lodí nebo astronautů.

  • Strop: Uvažte o závěsu se zobrazem noční oblohy s hvězdami, který bude svítit ve tmě.

  • Nábytek: Zakomponujte vesmírné motivy do nábytku, například postele ve tvaru raketoplánu nebo noční stolky ve tvaru hvězd.

  • Doplňky: Pověste modely vesmírných lodí, vesmírné helmy nebo obrázky astronautů na stěny. Taktéž můžete přidat interaktivní mapu Měsíce nebo planetární soustavy.

PŘÍRODA

Pokoj inspirovaný přírodou může přinést klid a harmonii do každodenního života vašeho dítěte.

  • Stěny: Použijte přírodní barvy, jako jsou zelená, hnědá a modrá, aby vytvořily atmosféru lesa nebo louky. Tapety s lesem, zvířaty nebo rostlinami mohou být skvělým doplňkem.

  • Nábytek: Zvolte dřevěný nábytek, který podpoří přírodní téma pokoje. Postel ve tvaru domečku nebo s motivy rostlin může být zajímavým prvkem.

  • Dekorace: Pověste obrázky s motivy zvířat a rostlin na stěny. Rozmístěte květiny nebo malé rostlinky na parapetech.

  • Textilie: Použijte přírodní látky, jako je bavlna nebo lněné závěsy a polštáře s potisky rostlin nebo zvířat.

POHÁDKY

Rekonstrukce pokoje na téma pohádky může rozvinout fantazii a dobrodružství vašeho dítěte.

  • Stěny: Vytvořte stěny s pohádkovými scénami nebo postavami, jako jsou princezny, draci, zámky, a další.

  • Nábytek: Zvolte nábytek, který připomíná pohádkové příběhy, jako postel ve tvaru kočárku princezny nebo poličku ve tvaru truhly s pokladem.

  • Dekorace: Vystavte pohádkové knihy na poličce, vytvořte koutek na čtení a doplňte pokoj plyšovými hračkami s motivy pohádkových bytostí.

  • Textilie: Použijte dekorativní závěsy nebo postelní prádlo s potisky princezen, rytířů, nebo pohádkových zvířat.

Nezapomeňte, že klíčem k úspěšné rekonstrukci je zapojit samotné děti do rozhodovacího procesu. Diskutujte s nimi o jejich oblíbených tématem, ať už jsou to kosmonauti, příroda nebo pohádky, a společně navrhněte a realizujte jejich vysněný pokoj. Tímto způsobem vytvoříte prostor, který podpoří jejich zájmy a fantazii a zároveň bude příjemné místo, kde budou trávit čas a tvořit krásné vzpomínky.

 

Zdroj: Kutíme s Ondrou kutilem -Dušek, Ondřej

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sinet - zdroj fotky: Profimedia , Publikováno: 28.07.2023
Reklama
Reklama