Vytváření rustikálních dekorací: 8 nápadů pro přírodní domov

Vytváření rustikálních dekorací: 8 nápadů pro přírodní domov
Rustikální dekorace přinášejí do domova kouzlo přírody a jednoduchosti. Pokud máte rádi přírodní materiály a návrat k základům, máme pro vás 8 nápadů na vytvoření rustikálního dekoru, který okouzlí vaši domácnost.
Dřevěné Palety jako Stěnové Regály
Staré dřevěné palety mohou sloužit jako vynikající základ pro rustikální stěnové regály. Očistěte je, opatrně obrousíte a poté je namalujte nebo ošetřete olejem, aby vynikl přírodní vzhled dřeva.

 

Svícny z Větví
Vydejte se do přírody a najděte si zajímavé větve, které by mohly sloužit jako svícny. Vyčistěte je a vyřízněte otvory pro svíčky. Stačí je umístit na stůl nebo parapet a vytvořit si příjemnou atmosféru.

 

Tkaničková Ozdoba na Sklenici
Oblepte sklenice tkaničkou nebo konopným provázkem a přidejte několik sušených květin nebo bylinek. Taková dekorace je skvělá pro květinové vazby nebo na uložení drobností.

 

Dřevěné Plátky s Přírodním Motivem
Z dřevěných plátků můžete vytvořit jedinečné ozdoby s přírodními motivy. Stačí několik plátků nařezat, vypálit na ně přírodní obrazy (např. květiny, listy) a pověsit je jako mobil nad postel nebo na stěnu.

 

Kameny a Drúzy jako Podstavce
Kameny a krystaly, jako jsou drúzy, mohou sloužit jako originální podstavce pro svíčky nebo dekorativní předměty. Umístěte je na stůl a vytvořte si unikátní střed stolu.

 

Rustikální Obrazové Rámy
Obarvěte staré obrazové rámy na bílou nebo jemně do hněda, a vytvořte tak rustikální rámy pro vaše oblíbené fotografie nebo umělecká díla.

 

Surové Dřevo jako Základní Dekorace
Použijte surové kusy dřeva jako dekoraci na stůl, poličku nebo parapet. Ponechte je v jejich přirozeném stavu nebo je lehce naolejujte, aby zvýraznily texturu dřeva.

 

Konopné Provázky na Obrazy
Obrazy nebo fotografie můžete zavěsit pomocí konopných provázků namísto tradičního zavěšení. To dodá vašemu interiéru rustikální a zemitého doteku.

Rustikální dekorace zvýrazní přírodní krásu a prostotu ve vašem domově. Vyzkoušejte některé z těchto nápadů a vytvořte si útulné a příjemné prostředí, které vás bude inspirovat každý den. 

 

Zdroj: Pracujeme se dřevem - Martin Patřičný

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Šmrdla - zdroj fotky: profimedia , Publikováno: 14.08.2023
Reklama
Reklama