Nápady na kreativní využití podzimu v domácnosti

Nápady na kreativní využití podzimu v domácnosti
Podzim je obdobím proměny, kdy příroda odkrývá své zlatavé odstíny a atmosféra se stává chladnější a útulnější. Máte-li chuť vnést do své domácnosti kouzlo tohoto ročního období, existuje několik jednoduchých a zároveň kreativních způsobů, jak toho dosáhnout.

Podzimní věnce
Vytvoření podzimního věnce je skvělý způsob, jak přivést podzimní atmosféru přímo k vám domů. Stačí sejít do přírody a nasbírat sušené listy, větvičky, plody a další přírodní materiály. Následně je můžete umístit na věnec nebo je uplést do podzimního motivu. Věnec může zdobit dveře, stěnu nebo stůl.

Podzimní středové dekorace
Proložte střed stolu podzimními listy, dýněmi, sušenými květinami a svíčkami. Tato jednoduchá dekorace okamžitě vytvoří atmosféru pohodlí a podzimní nálady při rodinných večeřích.

Svíčky a lucerny
Ztmavující se večery mohou být osvíceny svíčkami a lucernami. Zvolte barvy a vůně, které budou evokovat podzimní náladu - například skořici, jablko nebo vanilku.

Textilní doplňky
Vyměňte letní polštáře a deky za teplejší a sytěji zbarvené kusy. Tkaniny s podzimními motivy, jako jsou lístky, dýně nebo zvířátka, přinesou do interiéru příjemný nádech podzimu.

Závěsy a záclony
Zvolte tkaniny v hlubších barvách, které ladí s podzimní paletou. Tímto způsobem můžete rychle proměnit atmosféru místnosti.

Sušené květiny a aranžmá
Sušené květiny jsou skvělým způsobem, jak do interiéru vnést přírodní krásu a trvanlivost. Vytvořte si vlastní aranžmá ze sušených květin a větviček a umístěte je na stoly, police nebo stěny.

 

Zdroj: 1000 nápadů a rad pro kutily - Michael Makovec

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Josef Šmrdla , Publikováno: 26.08.2023
Reklama
Reklama