Jak vytvořit vlastní zahrádku na balkóně

Jak vytvořit vlastní zahrádku na balkóně
I když máte jen malý balkón, můžete si vytvořit krásnou zahrádku plnou květin a zeleně. Následující tipy vám pomohou začít a vytvořit si svůj vlastní koutek přírody na balkóně.

Výběr květin a rostlin
Zvolte rostliny a květiny, které jsou vhodné pro váš typ balkónu (slunečný, stinný, větrný) a pro váš region. Na balkóně si můžete vypěstovat trvalky, bylinky, nebo i drobné stromky v květináčích. 

Květinové květináče
Vyberte si květináče nebo truhlíky, které budou ladit s vaším balkónem a květinami. Můžete použít různé velikosti a výšky květináčů, aby byl balkón vizuálně zajímavější.

Zavlažování
Mějte na paměti, že květiny na balkóně potřebují pravidelnou péči. Zabezpečte systém zavlažování, jako jsou květinové hadice nebo samozavlažovací květináče, abyste udrželi rostliny hydratované.

Dekorativní prvky
Přidejte do své zahrádky na balkóně dekorativní prvky, jako jsou lavičky, malé stolky, svíčky nebo sošky. Tyto prvky mohou dodat vášmu balkónu osobní nádech.

Osvětlení
Pro večerní atmosféru přidejte do zahrádky na balkóně nějaké osvětlení. Solární světla, svícny nebo LED řetězy mohou vytvořit romantický a pohodový prostor.

Vytvoření vlastní zahrádky na balkóně může být zábavným a odměňujícím kutilským projektem, který vám umožní si užít krásu přírody přímo ve vašem domě.

 

Zdroj: Rádce domácího kutila - Thomas Pochert

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sipot , Publikováno: 05.09.2023
Reklama
Reklama