DIY svíčky: Naučte se, jak vytvořit vlastní dekorativní svíčky pro zimní večery

DIY svíčky: Naučte se, jak vytvořit vlastní dekorativní svíčky pro zimní večery
Svíčky jsou skvělým způsobem, jak vytvořit teplou a relaxační atmosféru ve vašem domě, zejména během zimních večerů. V tomto článku se naučíte, jak si vyrobit vlastní vonné nebo dekorativní svíčky, které přinesou do vašeho interiéru pohodu a kouzlo.

Vytvořte vonné svíčky s oblíbenou vůní

Vonné svíčky mohou být skvělým způsobem, jak provonět váš domov a zároveň vytvořit relaxační atmosféru. Zde je postup:

Materiály: Sojový vosk, vonné esenciální oleje (například levandule, skořice, či jasmín), knoty, barviva (volitelně), hrníčky nebo formy na svíčky.

Postup: Rozpusťte sojový vosk v hrnci na sporáku a přidejte vonný esenciální olej dle vašeho výběru. Pokud chcete, můžete přidat také barvivo. Připravte knoty a umístěte je do forem na svíčky. Nalijte vonný vosk do forem a nechte ho ztuhnout. Jakmile je svíčka hotová, můžete ji vyjmout z formy a zapálit. Užijte si příjemnou vůni a světlo vaší vlastní svíčky.

Tvořte dekorativní svíčky pro zimní výzdobu

Zimní večery mohou být ještě kouzelnější s dekorativními svíčkami, které dodají vášmu domu pohodový vzhled. Zde je postup:

Materiály: Bílý, stříbrný nebo zlatý vosk, formy na svíčky, ozdoby (například suché květiny, skleněné perličky, nebo třpytky), knoty.

Postup: Rozpusťte vosk vybrané barvy a nalijte ho do forem na svíčky. Ihned po zalití vosku, umístěte dekorativní prvky do horkého vosku, aby zůstaly na povrchu svíčky. Vložte knoty a nechte vosk ztuhnout. Poté můžete svíčky vyjmout z forem a zapálit. Vaše dekorativní svíčky budou skvělým doplňkem zimní výzdoby.

Bezpečnostní rady pro vypalování svíček

Při vypalování svíček vždy dbáme na bezpečnostní opatření:

Umístění: Postavte svíčky na stabilní podložku a daleko od hořlavých materiálů.

Dozor: Nikdy nenechávejte svíčky bez dozoru. Držte svíčky mimo dosah dětí a zvířat.

Větrání: Zajistěte dostatečnou ventilaci, zejména při vypalování vonných svíček.

S tímto návodem můžete snadno vytvořit krásné vonné nebo dekorativní svíčky pro zimní večery a zároveň si užít teplou a relaxační atmosféru ve svém domě. Nechte svou kreativitu volně plynout a vytvořte svíčky podle svého vkusu.



autor: Josef Šmrdla - zdroj fotky: Profimedia , Publikováno: 01.11.2023
Reklama
Reklama