DIY vánoční stromeček: Jak si vyrobit vlastní vánoční stromeček z různých materiálů?

DIY vánoční stromeček: Jak si vyrobit vlastní vánoční stromeček z různých materiálů?
Vánoční stromek je ikonou vánočních svátků, a vytvoření vlastního stromečku může být zábavným a tvořivým projektem, který přináší osobní dotek do vašeho domova. 

Existuje mnoho způsobů, jak si vyrobit vlastní vánoční stromeček, a záleží jen na vaší představivosti a dostupných materiálech. Jednou z těchto možností je vytvoření vánočního stromku z větví a větviček.

Vánoční stromek z větví a větviček

Můžete si vybrat různé druhy stromů nebo keřů a z jejich větví vytvořit stromeček. Tento přírodní stromeček můžete umístit do vázy nebo květináče a ozdobit ho různými vánočními ozdobami a lucernami.

Recyklace je dalším způsobem, jak si vytvořit unikátní vánoční stromeček. Jednoduchým a ekologickým způsobem je využít staré noviny. Zmačkejte staré noviny do koulí různých velikostí a vytvořte tvar stromečku.

Tyto koule můžete přilepit na pevnou podložku a následně ozdobit různými barvami nebo papírovými ozdobami. Tím vytvoříte originální stromeček, který je nejen kreativní, ale také šetrný k životnímu prostředí.

Recyklovaný vánoční stromek z novin

Pokud máte rádi tvoření s recyklovanými materiály, můžete vytvořit vánoční stromeček z nepotřebných světelných žárovek. Stačí odlomit zbytečné žárovky a ponechat pouze vlákna.

Poté můžete žárovky pomalovat na různé barvy a vytvořit z nich stromeček, který připomíná kouzelnou záři vánočních světel. Stromeček můžete umístit na stojan nebo připevnit na provázek a ozdobit ho podle svého vkusu.

Tyto kreativní nápady na vytvoření vlastního vánočního stromku vám umožní přidat osobní nádech do vánoční výzdoby vašeho domova. Každý z těchto stromků má své jedinečné kouzlo a může se stát středem pozornosti během vánočního období. Nechcete-li v tomto roce tradiční umělý stromek, zvažte některou z těchto kreativních možností, které přinesou do vašeho domova zvláštní atmosféru.

zdroj: Vánoční dekorace - Denise Crolle-Terzaghi



autor: Josef Šmrdla - zdroj fotky: Profimedia , Publikováno: 04.11.2023
Reklama
Reklama