10 nápadů na DIY dětské hračky, které vaše ratolesti zabaví

10 nápadů na DIY dětské hračky, které vaše ratolesti zabaví
Hračky vlastní výroby mohou být nejen zábavné pro děti, ale také mohou posloužit jako skvělý způsob, jak trávit čas společně a podpořit kreativitu. Zde je několik nápadů na DIY hračky, které můžete vytvořit s dětmi:

Domácí modely papíru města: Pomocí barevného papíru, lepidla a nůžek můžete vytvořit malé papírové domky, stromy, auta a další prvky města. Děti si mohou samy vytvořit svůj vlastní papírový svět a hrát si s ním.

 

Kouzelné hračky z recyklovaných materiálů: Použijte recyklované kartonové krabice, víčka od lahví a další materiály a vytvořte z nich různé hračky. Například můžete vytvořit auta, lodičky nebo hračky inspirované oblíbenými postavami.

 

Samolepící magnetické puzzle: Použijte magnetickou fólii a vystřihněte ji do různých tvarů a obrázků. Poté vytvořte jednoduché puzzle tím, že přilepíte obrázky na kusy magnetické fólie. Děti si mohou hrát s těmito puzzle na lednici nebo na magnetické tabuli.

 

Skládací loutky z látky: Pomocí starého hadříku nebo látky můžete vytvořit skládací loutky. Děti si mohou vybrat vzor a pomoci při šití. Poté mohou tyto loutky použít k inscenaci vlastních příběhů.

 

Domácí malířské plátno: Zakupte malý prázdný plátno a poskytněte dětem malířské potřeby, jako jsou barvy a štětce. Nechte je vytvořit vlastní umělecká díla, která mohou zdobit jejich pokoj.

 

Hračky z přírodních materiálů: Využijte přírodní materiály, jako jsou dřevo, kámen nebo větve, a vytvořte z nich jednoduché hračky. Například můžete vyřezat dřevěné autíčko nebo vytvořit kameny s malovanými obličeji.

 

Rytmické nástroje: Pomozte dětem vytvořit jednoduché hudební nástroje, jako jsou tamburíny z kartonových talířů, bubínky z prázdných plechovek nebo flétny z bambusu. S hudebními nástroji mohou vytvořit vlastní hudební skupinu.

 

Hračky ze stavebnic LEGO nebo jiných stavebnic: Inspirowat děti k vytvoření vlastních stavebnic, které mohou použít k vytvoření unikátních staveb a postav.

 

Loutky a divadlo: Pomocí starých ponožek nebo rukavic můžete vytvořit loutky. Poté si děti mohou vytvořit malé divadelní představení s vlastními postavami.

 

Hračky z modelovací hmoty: Modelovací hmoty, jako je hlína nebo plastelína, jsou skvělým materiálem pro tvorbu různých figur a tvarů. Děti mohou vytvářet své vlastní modely a poté s nimi hrát.

Nejenže vytváření DIY hraček podporuje kreativitu a dovednosti dětí, ale také podněcuje jejich fantazii a pomáhá jim rozvíjet jemnou motoriku. Navíc je to skvělý způsob, jak trávit čas společně s dětmi a vytvořit něco, co budou moci dlouho používat a si hodnotit.

Zdroj: Lucie Dvořáková-Luberdová: Velká kniha nápadů pro děti
Zdroj fotky: profimedia.cz 



autor: Nina Háblová , Publikováno: 12.11.2023
Reklama
Reklama