Jak si jednoduše vyrobit praktický botník za dveře

Jak si jednoduše vyrobit praktický botník za dveře
Vytvoření organizovaného úložného prostoru může být zábavným a užitečným projektem pro každého kutila. Jednou z praktických možností je výroba botníku za dveře, který umožní efektivně uspořádat a uložit boty tak, aby byly snadno dostupné a zároveň udržovaly pořádek.

Materiály potřebné k výrobě botníku za dveře:

Dřevěné prkno: Velikost závisí na počtu párů bot, které chcete umístit. Doporučuje se prkno o šířce alespoň 15-20 cm a délce odpovídající šířce dveří.

Dřevěné latě nebo úhelníky: Pro výrobu polic nebo oddělení na boty.

Vrták a šrouby: K upevnění prken a latí.

Háčky nebo držáky: Pro zavěšení botníku za dveře.

Postup:

Měření a řezání materiálů: Začněte měřením šířky dveří a rozhodněte se, jak vysoko chcete umístit botník. Na základě těchto rozměrů si připravte dřevěné prkno, které bude sloužit jako základní část botníku. Poté připravte latě nebo úhelníky pro výrobu polic.

Konstrukce botníku: Upevněte latě na základní prkno tak, aby vytvořily police na umístění bot. Pokud chcete, můžete použít úhelníky pro stabilnější konstrukci. Dbejte na to, aby vzdálenost mezi jednotlivými policemi byla dostatečná pro pohodlné umístění bot.

Připevnění háčků nebo držáků: Na horní část botníku připevněte háčky nebo držáky vhodné pro zavěšení za dveře. Ujistěte se, že jsou pevně připevněny a zároveň umožňují snadné zavěšení na dveře.

Dokončení a úpravy: Před použitím si ověřte, zda je botník stabilní a všechny části jsou dobře upevněné. Pokud máte rádi estetiku, můžete botník natřít nebo ozdobit podle vašich představ.

Jak využít nově vytvořený botník:

Po dokončení můžete umístit botník za dveře a začít ho využívat. Rozmístěte boty na police tak, aby byly snadno přístupné a zároveň dodržovaly pořádek. Tento jednoduchý a praktický botník vám pomůže udržet vaše boty na jednom místě a šetřit prostor v místnosti.

Pokud si přejete, můžete přizpůsobit tento návod podle vašich potřeb a preferencí. Experimentujte s různými rozměry, materiály nebo designy, aby váš botník byl jedinečný a plně odpovídal vašim požadavkům.

Vytvoření botníku za dveře je skvělým způsobem, jak maximalizovat prostor a udržet pořádek ve vašem domě či bytě. Nechte svou kreativitu pracovat a užijte si výrobu vlastního úložného řešení!

 

Zdroj: Udělej si sám: univerzální rádce pro domácí kutily – Přemysl Engel
Zdroj fotky: profimedia.cz


autor: David Hába , Publikováno: 08.01.2024
Reklama
Reklama