Co se zbylými vajíčky natvrdo? Udělejte ďábelská vejce

Co se zbylými vajíčky natvrdo? Udělejte ďábelská vejce
Co se zbylými vajíčky natvrdo? Udělejte ďábelská vejce. Zbyla vám natvrdo uvařená vajíčka určená pro koledníky? budete potřebovat poměrně rychle zpracovat. Jak?

Dokonale vylaďte chuť

Můžete si připravit skvělý vaječný salát nebo ďábelská vejce. Co budete potřebovat na salát? Samozřejmě hlavně vařená vajíčka. Množství ostatních ingrediencí přizpůsobíte tomu, kolik vám jich zbylo. Dále se neobejdete bez kvalitní majonézy, hořčice, zelené cibulky, které nejenom dodá vitamíny a svěží zeleň, ale bude také pěkně křupat. Z koření vám postačí klasika, tedy sůl, pepř, paprika. Na kostičky nakrájená natvrdo uvařená vejce lehce osolte, přidejte špetku pepře a papriky a v míse lehce promíchejte s trochou majonézy a hořčice. Jak pokud jde o koření, tak když hovoříme o majonéze a hořčici, pamatujte, že méně je více. Vždy můžete trošku přidat, ale když to s množstvím přeženete, už se to těžko napravuje. Nezapomeňte, že musí vyniknout hlavně chuť nejdůležitější ingredience, tedy vajíček a neměli byste přebít ostatním ani křehkou a chutnou cibulkou.

Zmrazovat nedoporučujeme

Vaječný salát skvěle chutná s žitným nebo celozrnným chlebem. Co když ho bude velké množství a nesníte ho hned? Potom ho můžete ve vzduchotěsné plastové nádobce uchovat v ledničce po dobu až čtyř dnů. Nedoporučujeme ho zmrazovat, protože zmražením se mění textura a chuť. Nicméně pokud by vám to nevadilo, dá se samozřejmě zmrazit a v mrazáku ponechat až měsíc. Potom ho jednoduše vyndáte z mrazáku a necháte v ledničce přes noc rozmrznout.

Jídlo pro milovníky ostrého

Další možností, jak využít nesnězená natvrdo uvařená vejce, je připravit si ďábelská plněná vejce, Tohle jídlo je ale hlavně pro ty, kterým nevadí trochu ostřejší pokrmy. Pak si mohou opravdu pochutnat. Co potřebujete?

  • Asi 12 natvrdo uvařených oloupaných vajec
  • Trochu majonézy podle chuti
  • 1 kyselou okurku
  • 1 kávovou lžičku dijonské hořčice
  • 1 kávovou lžičku klasické plnotučné hořčice
  • 1 kávovou lžičku jablečného octa
  • ½ kávové lžičky soli
  • 1/4 kávové lžičky mletého černého pepře
  • 1 kávovou lžičku mleté papriky (můžete zkombinovat sladkou s malým množstvím páliví pro ještě ostřejší chuť)

Pokrm je pastvou i pro oči

Uvařená vejce podélně rozkrojte na polovinu a vyjměte žloutky. Žloutky dejte do větší misky a bílky dejte stranou. Žloutky v misce dobře rozmačkejte vidličkou. Přidejte na malinké kostičky nakrájenou okurku. Ochuťte solí, pepřem, paprikou a promíchejte. Dále přidávejte majonézu, dijonskou a plnotučnou hořčici, ocet a míchejte, dokud se ingredience dobře nespojí a nevznikne hladký krém, ve kterém dominují jenom drobounké kostičky okurky. Pokud by byl krém příliš tuhý, můžete přidat kousek změklého másla a vymíchat opět do hladka. Vložte krém do velkého zdobícího sáčku. Vaječné bílky naaranžujte na tác. Do každého bílku naaranžujte zdobící špičkou krém a vytvořte hezkou špičku. Můžete posypat nadrobno nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Zdroje: Allrecipes, Downshiftology, Food Network

Zdroje: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 01.04.2024
Reklama
Reklama