Nejčastější chyby při stavbě domu

Nejčastější chyby při stavbě domu
Nejčastější chyby při stavbě domu. Ještě, než začnete stavět, měli byste se zaměřit na to, čeho se během stavby vyvarovat. Poradíme vám, co je lepší dělat nebo naopak nedělat.

Vyberete si špatného stavitele

Už máte vybraný pozemek, a co dál? Největší chybou, kterou můžete udělat, je, že si vyberete špatného stavitele. Ujistěte se, že je to člověk komunikativní, vždy dostupný a že pro váš projekt stejně zapálený jako vy sami. Stavba domu vyžaduje dozor, elektrikáře, malíře, instalatéry atd. Nejenom vy, ale i stavitel musíte být se všemi ve spojení, protože bude koordinovat všechny detaily. Musí to umět. Třeba montovaná dřevostavba je typickým projektem na klíč. Podívejte se na reference, přečtěte si recenze firmy, kterou jste oslovili. Podívejte se na jejich portfolio. Než se rozhodnete, je dobré stavitele mezi sebou porovnávat, Při plánování jim klást otázky. Jaké? Udělejte si před plánováním průzkum. Navštivte výstavy, sežeňte si katalogy typových domů, abyste získali solidní představu o tom, co vlastně chcete. Sepište si svoje nápady, které byste do domu chtěli zahrnout. Nabízí se třeba i výstavba mobilního domu na klíč.

Nejste dost realističtí a neudržujete pořádek v papírování

Nezapomeňte být realističtí, pokud jde o rozpočet, protože náklady se mohou změnit. Buďte realističtí, pokud jde o časovou osu, protože dům se nepostaví přes noc – vše závisí na správné koordinaci mnoha různých prací. A buďte realističtí ohledně toho, jak může či nemůže vypadat. Omezení mohou přinést třeba stavební předpisy. Při stavbě domu musíte sledovat spoustu informací. Je důležité mít ve všem pořádek. Založte si složku pro papírování, složku pro ukládání elektronické komunikace, kalendář s upomínkami a shromažďujte si vzorníky materiálů.

Chcete se stěhovat příliš brzy

I když je těžké čekat na svůj vysněný domov, mnoho lidí se chce stěhovat co nejrychleji. I když jste již našli nejlepšího stavitele domů na míru, neměli byste postupovat příliš rychle, pokud jde o dispozice, materiály nebo zdánlivě drobné detaily týkající se stavby Všechno si promyslete, abyste si později nenadávali, že jste se rozhodli špatně.

Vyberete si nesprávné materiály a šetříte na detailech

Stavitelé domů vědí, jak získat ty nejlepší materiály za nejlepší ceny. Materiály, jako jsou žulové desky, dřevo na podlahy atd. ale mohou být drahé. Určitě ale nechcete unáhleně vybrat něco, co se vám nebude líbit, brzy se poškodí, bude náročné na údržbu. Nenechte se dotlačit k nákupu něčeho jenom proto, že je to zrovna ve slevě. Určitě nechcete mít nejdražší dům v širokém okolí, ale zároveň nešetřete na detailech. Dům na míru by vám měl poskytnout trochu luxusu, takže jděte se stmívači, klenutými stropy, širšími chodníky nebo průchozí spíží.

Zdroje: Welden Field adn Drowe

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 15.04.2024
Reklama
Reklama