Proč zvolit k bydlení dřevostavbu?

Proč zvolit k bydlení dřevostavbu?
Proč zvolit k bydlení dřevostavbu? V úvahách o tom, jak by měl vypadat váš rodinný dům vás napadne: Co vytvořit dřevostavbu? Proč ne, dřevostavby už dávno nejsou popelkou na sezónní obývaní.

Rychlá dodávka

Máte pozemek a zabýváte se plánováním domu. Proč si vybrat bydlení v dřevostavbě? Máme hned několik důvodů, proč jí dát přednost před zděným či panelovým domem. Především můžete bydlet velmi rychle. Zvolíte-li montovanou dřevostavbu, po vybudování základů následuje výroba dřevěných panelů a dalších prvků, jejich dodávka a následná montáž. To všechno lze zvládnout během několika měsíců. Samotná hrubá montáž dřevěného domu je přitom záležitostí několika dní. Takže na jaře se rozhodnete, na podzim už můžete bydlet.

Garantovaná cena i kvalita

Montovaný dům ze dřeva pořídíte od jednoho dodavatele na klíč. Ten ručí za kvalitu. Pokud něco reklamujete, obracíte se na jeden subjekt. Odpadá pinkání si zodpovědnosti z jednoho na druhé při pátrání po tom, který řemeslník závadu způsobil nebo kdo dodal vadnou komponentu. Zároveň máte garantovanou cenu za montovaný dům, kterou víte dopředu. Nemusíte se obávat dodatečných nákladů. Vzhledem k rychlosti montáže také znáte datum, kdy se budete moci nastěhovat. Také budete bohatší o zkušenosti obyvatel ukázkových domů.

Bohatší o zkušenosti

Prefabrikované dřevěné díly představují kvalitu vyráběnou podle norem a standardů. Ručí se za správný postup výroby i skladování. Můžete si prohlédnout vzorové domy a všechno projednat s dodavatelem přímo při prohlídce vzorového domu. Máte tak naprostou přesnou představu, jak vaše bydlení bude vypadat.

Individuální řešení

Jestliže vás neosloví katalogové domy, existuje možnost se s dodavatelem domluvit na individuálním návrhu z panelů vyráběných jeho firmou. I to je možná cesta, při které můžete zrealizovat svoje sny, Další variantou je, že si objednáte prefabrikované materiály a montáž provedete svépomocí. To ale zkuste jedině tehdy, pokud patříte opravdu ke zdatným kutilům, kteří zvládnou i náročné projekty. Zařízení si objednáte podle svých přání. Panely stěn jsou konstruovány tak, že bez potíží splní standardy prostupu tepla. Nemusíte mít obavy. Naopak, moderní dřevostavby splňují parametry pasivních domů. Plusem je i servis, který od dodavatele montovaných prefabrikátů dostanete (údržba atd.). Vidíte tedy, že argumentů, proč si při plánování rodinného bydlení položit otázku, zda nejít cestou dřevostavby, je opravdu celá řada.

Zdroje: Think Wood, Wagner Meters, Siparila

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 19.04.2024
Reklama
Reklama