Zubní pasta pomůže proti zápachu i bodnutí hmyzem

Zubní pasta pomůže proti zápachu i bodnutí hmyzem
Zubní pasta pomůže proti zápachu i bodnutí hmyzem. Zubní pasta je nezbytností, kterou má doma každý. Možná jste ale netušili, kde všude vám může pomoci.

Vycídí stříbro v kuchyni

Stejně jako stříbrné šperky, i zubní pasta může vrátit lesk stříbru ve vaší kuchyni stříbru. Existuje několik tipů, jak vyleštit příbory zubní pastou. Naneste trochu pasty na měkký hadřík a jemně stříbro otřete po povrchu. Na detailní oblasti použijte měkký čisticí zubní kartáček, ale dávejte pozor, abyste nedrhli příliš silně, jinak byste si mohli poškrábat stříbrné příbory. Opláchněte je v teplé vodě, poté je osušte.

Zbavte zápachu nádoby na potraviny

Pokud pachy přetrvávají ve vašich nádobách na potraviny, můžete k jejich odstranění použít zubní pastu. Navrhujeme rozmazat po stranách plastového boxu trochu zubní pasty a vydrhnout je. Zbytky smyjte a nechte je uschnout – pachy by měly zmizet a nádoby můžete znovu naplnit. Zubní pastou můžete provonět kojenecké lahve, pokud začnou páchnout jako staré mléko – jen dávejte pozor, abyste úplně vypláchli všechny zbytky. Výhodou je, že zubní pasta je netoxická.

Zbavte se kousnutí hmyzem

Utrpěli jste dráždivé štípnutí od hmyzu, které nepřestává svědit? Nebojte se, pokud nemáte po ruce drahé krémy – zubní pasta může pomoci zmírnit svědění v nouzi. Zubní pasta působí jako adstringentní prostředek při kousnutí hmyzem tím, že vytahuje jed. Navíc, pokud používáte zubní pastu s mentolem, může pomoci zklidnit podráždění svými chladivými schopnostmi, podobně jako led. Stačí trochu otřít místo poštípání a nechat zaschnout.

Zdroje: House Digest

Zdroje foto: Pixabay.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 07.06.2024
Reklama
Reklama