Tipy, jak udržovat střechu svého domu

Tipy, jak udržovat střechu svého domu
Tipy, jak udržovat střechu svého domu. Chcete-li oddálit rekonstrukci střechy, je důležitá její pravidelná kontrola a údržba. Přinášíme základní body, na které byste v péči neměli zapomenout.

Udržujte okapy čisté

Každé roční období s sebou přináší nečistoty, které končí ve vašich okapech. Pro údržbu střech je důležité zajistit, aby vaše okapy byly čisté a neucpané po celý rok. Pokud voda nemůže volně stékat okapem, způsobí to spoustu problémů. Poškození střešní krytiny způsobené ucpáním okapů lze snadno zabránit. Čas od času vylezte na žebřík a okapy vyčistěte nebo zavolejte profesionální službu čištění okapů.

Ořezávejte stromy a terénní úpravy

Větve stromů v blízkosti vašeho domova mohou vytvořit krásnou zelenou kulisu, ale také ošklivé problémy. Větve uvolněné během bouřky mohou poškodit vaši střechu a poskytnout snadný přístup veverkám a dalším zvířátkům k invazi do vašeho domova. Odstraňte proto všechny ohrožující větve, nebo alespoň ořežte v dostatečné vzdálenosti.

Odstraňte sníh ze střechy

Hrát si se sněhem může být zábava, ale výrazné nahromadění sněhu na vaší střeše nevytváří zábavnou situaci. Pokud máte starší střechu, velké množství sněhu na ní může vést až k jejímu propadu. Opatrně seškrábněte veškerý sníh, na který dosáhnete, pomocí sněhových hrábí. To pomůže odlehčit sněhu na vaší střeše a minimalizovat možnost zřícení střechy.

Zkontrolujte, zda krytina není prasklá, nebo tašky nespadly

Letní počasí si může na vaší střeše opravdu vybrat svou daň. Nadměrné teploty mohou někdy způsobit, že se tašky na vaší střeše smrští nebo popraskají, a extrémní letní bouře je mohou ze střechy úplně strhnout. Drsné letní počasí, jako hurikány a tropické bouře mohou poškodit i ty nejsilnější střešní systémy. Pokud věnujete po deštích a bouřkách i jindy několik minut kontrole střechy ze země, identifikujete problémy včas a nebude potřeba nákladná rekonstrukce.

Zdroje: Long Home Products

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 01.06.2024
Reklama
Reklama