Jak provést vnitřní a vnější hydroizolaci domu?

Jak provést vnitřní a vnější hydroizolaci domu?
Jak provést vnitřní a vnější hydroizolaci domu? Abyste porozuměli tomu, co znamená hydroizolace, musíte znát metody hydroizolace. Můžete volit vnitřní a vnější.

Vnitřní hydroizolace

Metody vnitřní hydroizolace jsou nejjednodušší a nejdostupnější. Zahrnují utěsnění všech potenciálních vodovodních a vlhkostních vstupů ve vaší nemovitosti, včetně dveří, oken, podlah a prasklin ve stěnách. Pokud tedy pozvete místního odborníka na hydroizolaci, pravděpodobně bude provádět vnitřní hydroizolaci.

Práce v suterénu

Jde o vnitřní hydroizolaci ve vašem suterénu, která pomůže proti vlhkosti. Vzhledem k tomu, že voda s největší pravděpodobností vnikne do vašeho sklepa prasklinami ve stěnách, prasklinami a okny, bude to nejpřímější hydroizolační práce. Vnitřní hydroizolace bude zahrnovat použití speciálních tmelů k vyplnění všech trhlin, kterými by mohla účinně pronikat vlhkost. Tmely jsou obvykle velmi účinné.

Vnější hydroizolace

Kořen problému s většinou vlhkých sklepů se obvykle nachází na vnější straně. Proto je vnější hydroizolace nejúčinnějším způsobem, jak zabránit prosakování vody a vlhkosti do suterénu. Vnější hydroizolace zahrnuje mnohem náročnější a rozsáhlejší práce než vnitřní hydroizolace. Platí to zejména v případě, že sklep používáte ke zvláštnímu účelu, a nikoliv jenom k praní prádla nebo skladování věcí. Proto byste se měli vyhnout provádění vnější hydroizolace sami a místo toho zavolat zkušeného odborníka.

Musíte vykopat půdu

Chcete-li izolovat exteriér vašeho domu, musíte vykopat půdu kolem základů nemovitosti, což je neuvěřitelně pracný úkol. Bude to vyžadovat těžké a specializované nástroje a stroje. Na exteriér budovy pak nanesete vodotěsný tmel vyrobený z polymerové báze. Pokud se provádí vnější hydroizolace během procesu výstavby domu, měla by vydržet po celý život. Vnější hydroizolaci také mohou ovlivnit drenážní systémy. Při nesprávné instalaci mohou vést k hromadění vody v blízkosti základu budovy, což povede k mokrému suterénu.

Zdroje: Build Review

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.06.2024
Reklama
Reklama