Triky, jak udržet domov v čistotě

Triky, jak udržet domov v čistotě
Triky, jak udržet domov v čistotě. Úklid vašeho domu nemusí být nutně zdlouhavou a náročnou činností.  Když uděláte některá opatření, nebude se u vás hromadit prach.

Průvan v oknech

Pokud jsou vaše okna stará, mohou propouštět venkovní prach a nečistoty sotva viditelnými prasklinami a mezerami. Navíc, když necháte okna otevřená po dlouhou dobu, mohou se dovnitř dostat nečistoty zvenčí, zvláště pokud žijete v blízkosti rušné silnice. Abyste se ujistili, že vaše okna nepropouštějí prach, vyplňte mezery a praskliny v okenním rámu tmelem a tmelem. Kromě toho se snažte mít zavřená okna ve dnech, kdy vítr zafouká prach, špínu a pyl přímo do vašeho domova.

Špinavé okenní závěsy a žaluzie

Vaše zakrytí oken, ať už se jedná o tlusté závěsy nebo žaluzie, jsou horkými kandidáty pro usazování prachu. Je to proto, že se obvykle neuklízí tak často jako jiné prostory ve vaší domácnosti a jsou umístěny v blízkosti oken a podlahy, které jsou také magnety na prach. Jejich udržování bez prachu pomáhá čistotě i ve zbytku vašeho domova. Zde jsou tři způsoby, jak to udělat: Pravidelně vysávejte všechny silné, čalouněné závěsy. Můžete použít kartáčový nástavec a pracovat shora dolů. Máte tenčí závěsy? Zvažte, zda je každých pár měsíců neprohnat pračkou a sušičkou! Nejprve se však ujistěte, že jsou bezpečné pro sušičku. Vyčistěte žaluzie hadicovým nástavcem vašeho vysavače a poté použijte vlhký hadřík, abyste zachytili veškerý zbylý prach a špínu.

Výzdoba, drobnosti a nepořádek

Malé drobnosti se spoustou rohů a zákoutí, do kterých se může usadit prach, stejně jako spousta dekorací a nepořádku v celém domě, mohou přispět k pocitu zaprášenosti vašeho domova. Navíc může být obtížné je oprášit, zvláště pokud je jich hodně. Chcete-li, aby vaše povrchy nebyly zaprášené, zvažte jejich umístění do kryté vitríny, abyste zabránili usazování prachu.

Boty

Není žádným překvapením, že vaše boty přinášejí do domácnosti spoustu prachu a nečistot zvenčí. I když vaše boty nevypadají špinavě, stále mohou přinést špínu ze špinavých ulic, chodníků a trávníků. Vypořádat se se špinavými botami je snadné řešení. Zde je návod, co dělat: Když vstoupíte do svého domova, sundejte si boty uložte je na místo. Pravidelně čistěte prostor pod úložným prostorem na boty, protože se může stát místem pro prach a nečistoty. Umístěte podložky na vnitřní stranu jakéhokoli vchodu do vašeho domova a zajistěte, aby byl prostor pro otření špinavých bot.

Zdroj: The Spruce

Zdroj foto: Freepik.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 28.06.2024
Reklama
Reklama