Nepodceňujte stanovení rozpočtu rekonstrukce

Nepodceňujte stanovení rozpočtu rekonstrukce
Nepodceňujte stanovení rozpočtu rekonstrukce. Naprosto nezbytným krokem při rekonstrukci nemovitosti je stanovení rozpočtu prací. Tuto fázi nikdy nesmíte opomenou, mohlo by se vám to vymstít.

Vytvořte komplexní plán rozpočtu

Pokud se chystáte renovovat s omezeným rozpočtem, je to opravdu důležitá fáze. Ať už se chystáte rekonstruovat nemovitost ve svém vlastnictví nebo se chystáte nějakou nemovitost kupovat, musíte si přesně definovat, kolik financí můžete nebo jste ochotni na celou akci obětovat. Proto je nutné sestavit si seznam prací, které je třeba udělat a stanovit si v nich priority. Něco je nezbytně nutné udělat, jiné práce lze odložit. Prioritou například bývá střecha. Dále si musíte zjistit aktuální ceny materiálů a stavebních prací (chcete-li rekonstrukci zadávat na klíč). I z tohoto průzkumu může vyplynout mnohé. Nakonec se třeba rozhodnete kvůli financím jenom pro omezený rozsah prací. Nikdy nejde nad otázkou rozpočtu mávnout rukou. Mohou přijít nečekané výdaje a musíte na ně být připraveni.

Když kupujete nemovitost k rekonstrukci

Před koupí nemovitosti k rekonstrukci byste si měli uvědomit, že kromě obvyklých nákladů na renovaci domu byste měli počítat s některými dalšími poplatky, včetně:

  • Poplatků za opětovné připojení:Může být nutné připojit nebo znovu připojit přívod vody. Pokud tam nějaký byl, mohl být odpojený. Elektřina bude také potřebná pro každodenní život a mohla být odpojena.
  • Poplatky za ocenění
  • Obecní daň
  • Profesionální poplatky:zahrnují stavební povolení a schválení stavebních předpisů, různé průzkumy, zprávy statika a jakékoli další odborné poplatky (např. průzkumy stromů) ve vašem rozpočtu
  • Pohotovostní fond:ujistěte se, že máte po ruce nějaké peníze navíc, abyste se mohli vypořádat s čímkoli neočekávaným nákladem, který může nastat (a při rekonstrukci domu se to rozhodně dá očekávat)
  • Právní náklady:očekávejte, že při koupi domu zaplatíte i za právního zástupce, který bude jednat vaším jménem

Zdroje: Homebuilding

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 01.07.2024
Reklama
Reklama