Kde všude je třeba izolovat dům?

Kde všude je třeba izolovat dům?
Kde všude je třeba izolovat dům? Pustili jste se do stavby domu? Nepodceňujte jeho izolaci. Pro optimální energetickou účinnost by měl být váš dům řádně izolován od podlahy po střechu.

Co izolovat v podkroví?

V nedokončených půdních prostorech izolujte prostory mezi podlahovými trámy a na nich, abyste utěsnili proti únikům tepla obytné prostory pod nimi. Pokud je vzduchotechnika uložená v podkrovním prostoru, zvažte izolaci krokví, aby se rozvody přesunuly do klimatizovaného prostoru. Izolujte podkrovní přístupové dveře. V hotových podkrovních místnostech s vikýři nebo bez nich izolujte prostory mezi jednotlivými vnitřními stěnami, prostory mezi vnějšími stěnami, krokvemi a střechou a stropy s neklimatizovanými prostory. Rozšiřte izolaci ke stropním trámům, abyste snížili proudění vzduchu.

Co izolovat v celém domě?

Izolujte všechny vnější stěny, včetně stěn mezi obytnými místnostmi a nevytápěnými garážemi, střechami kůlen nebo skladovacími prostory, základové zdi nad úrovní terénu a základové zdi ve vytápěných suterénech.

Jak na izolaci podlah?

Izolujte podlahy nad neklimatizovanými prostory, jako jsou větrané průchozí prostory a nevytápěné garáže. Izolujte také jakoukoli část podlahy v místnosti, která situovaná za vnější stěnou níže, deskové podlahy vybudované přímo na zemi, základové zdi nevětraných průchozích prostor.

Utěsněte a utěsněte všechna okna a dveře.

Kromě izolace zvažte kontrolu vlhkosti a úniku teplého vzduchu v každé oblasti vašeho domu. Je samozřejmě nutná hydroizolace. Platí, že bez účinné hydroizolace se dům neobejde. Pokud je v místě, kde žijete, problémem výskyt radonu, je nezbytný i tento krok. Výskyt radonu byste si měli prověřit v každém případě.

Zdroje: Energy

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 08.07.2024
Reklama
Reklama