Jak přidělat obraz

Jak přidělat obraz
Přidělání obrazu na zeď není složitý proces, ale je důležité postupovat opatrně a přesně. Následující kroky vám pomohou správně přidělat obraz:

Vyberte správné místo na zdi, kde chcete obraz pověsit. Mějte na paměti, že obraz by měl být umístěn na pevném a rovném povrchu, abyste zajistili stabilitu.

Určete místo, kde bude umístěna závěsná lišta na zadní straně obrazu. Závěsnou lištu byste měli umístit přibližně na 1/3 výšky obrazu, aby se zabránilo naklonění obrazu vpřed.

Použijte metr a tužku k označení místa, kde budou umístěny šrouby nebo hmoždinky na zdi. Při označování místa se ujistěte, že jsou dostatečně vzdáleny od sebe a že jsou správně zarovnány.

Použijte vrtačku, abyste vrtali otvory do zdi na označených místech. Pokud je zdi použit beton nebo cihly, použijte vhodné vrtačky a vrtáky.

Vložte hmoždinky do otvorů, aby držely šrouby na místě. Ujistěte se, že jsou hmoždinky pevně uchyceny v otvorech.

Připevněte závěsnou lištu na zadní stranu obrazu pomocí šroubů a šroubováku.

Zavěste obraz na šrouby na zdi a ujistěte se, že visí rovně. Pokud je obraz velký nebo těžký, může být vhodné si nechat pomoci další osobou.

Zkontrolujte, zda je obraz správně zavěšen a zda visí rovně. Pokud obraz visí nakloněný, může to být způsobeno nedostatečnou rovinou zdi nebo špatným umístěním hmoždinek nebo šroubů. V tom případě zkontrolujte, zda jsou šrouby správně umístěny a zda jsou pevně uchyceny v zdi.

Pamatujte si, že správné přidělání obrazu vyžaduje pečlivost a trpělivost. Pokud postupujete opatrně a přesně, váš obraz bude viset na zdi bezpečně a stabilně.

Zdroj: Když chci stavět dům : od pozemku ke kolaudaci -Pejchal, Jiří

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jaroslav Plašil , Publikováno: 23.02.2023
Reklama
Reklama