Tipy pro zahradničení v červenci

Tipy pro zahradničení v červenci
Tipy pro zahradničení v červenci. Na co si dát v červenci na zahradě pozor? Čemu věnovat zvýšenou péči? Přinášíme několik tipů.

Věnujte se zahradě ráno nebo večer

Červencové a srpnové slunce může působit tísnivě, proto si naplánujte čas na zahradničení v létě a péči o zahradu buď ráno, nebo večer, kdy je chladněji.

Pozor na dotěrné slunce

Nenechte své rostliny pod letním sluncem v červenci zvadnout. Na choulostivé rostliny, které při zvýšení teploty hynou, použijte stínění. Pokud rostou v nádobách, přeneste je dovnitř, pokud je spalují sluneční paprsky.

Ať se voda neodpaří

Zalévejte rostliny v podvečer. Pokud je zaléváte, když je slunce nejvýše, voda se spíše odpaří, než aby se dostala ke kořenům rostliny. Pokud však zaléváte příliš pozdě večer, voda by mohla zůstat stát a nakonec způsobit hnilobu. Udržujte rostliny trvale vlhké i v těch nejparnějších letních dnech.

Je v pořádku zasadit semena v červenci?

Nabídka toho, co pěstovat v červenci je bohatá. Ano! Stále můžete získat sklizeň ze semen zasetých v červenci, pokud požadovaná doba do plné zralosti plodiny nastane před prvním očekávaným datem mrazu. Můžete také získat náskok tím, že si koupíte mladé sazenice ze školky, místo toho, abyste zeleninu nebo bylinky seli ze semen.

Jaké ovoce lze zasadit v červenci?

Melouny jsou nejlepším druhem ovoce pro výsadbu v červenci, protože jim trvá pouze 80-100 dní, než dosáhnou zralosti, i když se jim daří hlavně v teplém podnebí. Ovšem horká léta v poslední době napovídají, že jejich výsadba už stojí za pokus i u nás. A technicky vzato, rajčata a cukety jsou také oba druhy ovoce, které lze vysadit v červenci.

Je červenec vhodný čas na založení zahrady?

Červenec není příliš pozdní termín na založení zahrady a stále můžete získat bohatou úrodu během několika týdnů nebo měsíců. Pokud však začínáte v červenci, měli byste zahradu rychle připravit a co nejdříve zasít semena nebo zasadit mladé sazenice. Bude to chtít rostlinám poskytnout všechny výhody při dosažení zralosti před prvními podzimními mrazy.

Zdroje: The Sprice

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 13.07.2024
Reklama
Reklama