Proč přestavovat sklep v domě?

Proč přestavovat sklep v domě?
Proč přestavovat sklep v domě? Pokud máte rodinný dům, který je podsklepený a máte málo prostoru, jedním z mnoha řešení je přebudování sklepa.

Maximalizujte prostor

Přestavby suterénu jsou jednou z nejlepších cest, jak maximalizovat pozemek vašeho domu a vytvořit novou obyvatelnou zónu. Co potřebujete vědět, když přeměňujete podzemní prostor svého domova na pohodlný a hodnotný obytný prostor?

Kde začít s projektem přestavby?

Přestavby suterénu jsou jedním z nejlepších způsobů, jak co nejlépe využít pozemek vašeho domu a zvýšit jeho hodnotu – ale kde byste měli s projektem začít a je přestavba sklepa schůdnou možností?

Když to nejde v podkroví

Pokud pro vás není možné rozšířit se nahoru do podkroví za účelem vytvoření půdní vestavby nebo další stavba směrem ven do zahrady, může kopání do půdy a vytvoření sklepa nebo přebudování zatím nevyhovujících a nevyužívaných sklepních prostor představovat jedinou schůdnou možnost rozšíření vašeho domova. Zvětšení velikosti vašeho pozemku o podzemní podlaží může být překvapivě nákladově efektivním způsobem, jak zvýšit jeho rozlohu, zvláště pokud máte stávající sklep nebo v něm jenom ukládáte uhlí, protože velká část požadovaných výkopových prací již byla provedena. Cestou je tyto prostory pouze zvelebit.

Problémem může být světlá výška místností

Sklepy jsou společným rysem mnoha dobových nemovitostí, ale protože byly navrženy především jako skladovací prostory, může přeměna této tmavé, často stísněné zóny na atraktivní obytné bydlení představovat velkou výzvu. Světlá výška je obvykle jednou z největších překážek, které je třeba překonat, protože budete chtít minimální světlou výšku alespoň 2 m.

Potřebujete světlo

Mohou být také vyžadovány další stavební práce, hydroizolace a izolace podlahy, stěn a stropy – nemluvě o tom, že pravděpodobně budete chtít začlenit nějaké prostředky pro přivedení přirozeného světla.

Zdroj: Self Build

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 10.07.2024
Reklama
Reklama