3 tipy na kutilské práce pro úplné začátečníky

3 tipy na kutilské práce pro úplné začátečníky
3 tipy na kutilské práce pro úplné začátečníky. Zkoušíte si kutilství ve snaze vylepšit a modernizovat svůj domov? Zatímco někteří z nás si mohou být jisti, že zvládnou domácí kutilskou práci, mnozí z nás jsou nováčci.

Vypořádejte se s průvanem

Kde přesně je nejlepší začít? Nabízíme tipy na práce, které zvládne i naprostý kutilský začátečník. Můžete postupovat od jednodušších ke složitějším pracím. Snadno si vyrobíte třeba vlastní zábranu proti průvanu. Vše, co budete potřebovat, je kus látky, který je delší než šířka vašich dveří. Jednoduše ho srolujte do trubičky a jeden konec zafixujte třeba gumičkou nebo zašijte. Můžete látkovou rouru naplnit starými ponožkami a punčocháčemi či pískem. Po naplnění zafixujte i druhý konec a položte pod dveře.

Přelakujte dřevěný nábytek

Máte starý stůl nebo židli, kterou jste plánovali vyhodit? Proč takový kousek místo toho nepřemalovat a nedat mu druhou šanci? Začněte tím, že ostrým nástrojem, například nožem opatrně odloupete přebytečnou barvu (nepoškoďte tím povrch) a poté kousek nábytku obruste pomocí silného brusného papíru. Jakmile ho obrousíte, natřete dřevo základním nátěrem a nechte dobře zaschnout. Poté natřete barvou, kterou si vyberete – nezapomeňte, že budete potřebovat dvě vrstvy. Mezi natíráním obou vrstev dejte štětec do plastového sáčku a uložte jej do lednice. Zůstane vlhký pro další práci. Přemalování dřevěného nábytku je skvělý způsob, jak oživit a upcyklovat staré kusy, a výborná alternativa k nákupu nových, ušetříte, a navíc je malování jednou z nejvíce uklidňujících kutilských činností, do kterých se můžete pustit.

Vypořádejte se s netěsnými kohoutky

Kapající kohoutek v koupelně nebo kuchyni pravděpodobně souvisí s vadným těsněním. Hledání problému se může zdát pro nováčka nepříjemným úkolem, ale není to tak obtížné, jak si možná myslíte. Před zahájením instalatérských prací vždy nezapomeňte vypnout přívod vody. Chcete-li otestovat, zda je na vině vadné těsnění, budete muset připojit jiný kohoutek a zjistit, zda problém přetrvává. Jak odstranit váš model baterie? Šroub, který budete potřebovat uvolnit, se obvykle nachází pod uzávěry horké a studené vody nebo za dřezem.

Pokud problém přetrvává i po vyzkoušení jiného kohoutku, budete si muset objednat nové těsnění. To ale nebývá drahé. Vyměníte ho a kohoutek už nebude kapat.

Zdroje: House Beautiful

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 26.07.2024
Reklama
Reklama