Kreativní způsoby využití starého nábytku

Kreativní způsoby využití starého nábytku
Nábytek může být významnou investicí, proto může být náročné se s některými kousky nadobro rozloučit. Dobrou zprávou je, že se starého nábytku nemusíte zbavovat jen proto, že je zastaralý nebo už nevyhovuje vašemu stylu. S trochou kreativity a kutilského know-how můžete starý nábytek přetvořit v něco nového a zajímavého. V tomto článku prozkoumáme několik kreativních způsobů, jak znovu využít starý nábytek.

Vytvoření jedinečného čela

Místo nákupu nového čela postele zvažte použití starých dveří nebo dřevěného plotového panelu. Můžete jej natřít nebo přidat nějakou látku, aby ladil s vaším interiérem. Jedná se o vynikající způsob, jak dodat ložnici charakter, aniž byste museli utrácet peníze navíc.

Přeměna konferenčního stolku na lavici

Pokud máte starý konferenční stolek, který se již nepoužívá, zvažte jeho přeměnu na lavičku. Rozřízněte stolek na polovinu a přidejte nohy, abyste vytvořili jedinečnou možnost sezení pro váš obývací pokoj nebo vstupní halu.

Vyrobte si poličku na knihy ze starého žebříku

Starý žebřík můžete přeměnit na knihovnu přidáním polic mezi příčky. Žebřík můžete natřít tak, aby ladil s vaším interiérem, nebo ho nechat přírodní, aby působil rustikálně.

Pelíšek pro domácího mazlíčka z kufru

Starý kufr lze proměnit v útulný pelíšek pro vašeho chlupatého kamaráda. Stačí do kufru přidat polstrování a měkkou deku a váš mazlíček bude mít nové oblíbené místo k odpočinku.

Zahradní lavička ze starého čela postele

Staré čelo postele lze proměnit v okouzlující zahradní lavičku. Stačí k čelu postele přidat nohy a opěradlo a natřít ji tak, aby odolala venkovnímu počasí.

Přeměňte staré zásuvky na police

Pokud máte staré zásuvky, které se již nepoužívají, zvažte jejich přeměnu na police. Odstraňte přední část zásuvky a připevněte ji ke zdi. Můžete přidat nátěr nebo nějakou tapetu a vytvořit tak jedinečnou a funkční výstavní polici.

Opětovné využití starého nábytku může být zábavným a kreativním způsobem, jak vdechnout nový život vašemu domovu. Možnosti jsou neomezené - od přeměny staré komody na kuchyňský ostrůvek až po vytvoření zahradní lavičky ze starého čela postele. Doufáme, že některý z našich tipů využijete, a o své výtvory se s námi podělíte.

zdroj fotky: profimedia.cz, zdroj: Jak si zařídit domov -Pěkná, Jana



autor: Leontýna Brzobohatá , Publikováno: 08.02.2024
Reklama
Reklama