Tipy na lehké kutilské projekty pro začátečníky

Tipy na lehké kutilské projekty pro začátečníky
Tipy na lehké kutilské projekty pro začátečníky. Žádný učený z nebe nespadl. Pokud v kutilství teprve začínáte, je lepší zvolit některé lehčí práce, aby vás případný neúspěch neodradil. Které to jsou?

Utěsněte spáry u vany

Začněte jednoduchými úkoly. V průběhu času těsnicí tmel hnije, což může způsobit netěsnosti. Naštěstí je výměna těsnicího tmelu snadná – ale budete si muset pořídit kartušovou pistoli. Pomocí skalpelu odstraňte starý tmel, na jednom konci prořízněte horní a dolní okraj a poté jemně vytáhněte tmel ze zdi. Mělo by to jít snadno, ale ujistěte se, že jste seškrábli veškerý přebytek. Před opětovným utěsněním vanu zcela naplňte, aby mezery mezi vanou a dlaždicí byly co největší. To usnadní použití tmelu. S kazetovou pistolí jednoduše vyplníte mezeru jedním plynulým a konzistentním pohybem. Nechte tmel den uschnout. Než se pustíte do vany, procvičte si používání kazetové pistole podle čáry na papíře.

Vyčistěte odpad u dřezu

Znáte tu trubku ve tvaru písmene J pod dřezem? To je past ve dřezu. Usazování kousků jídla a jiných nečistot udělají svoje. Jak vše vyčistit? Začněte odšroubováním matic kluzného spoje na každé straně J-trubky – měli by to jít poměrně snadno ručně, i když pro starší, odolnější instalatérské práce budete pravděpodobně potřebovat klíč. Ujistěte se, že máte O-kroužek v bezpečí – to je ten houbovitý kroužek, který najdete kolem trubky, a je důležitý. Vyneste trubku ven a poklepejte s ní o zeď, abyste odstranili veškerou špínu. Odpad dřezu je způsob, jak mohou začátečníci pochopit, jak funguje instalatérství. Když znovu sestavíte potrubí (znovu jej připevníte ke zdi, ujistěte se, že je O-kroužek na svém místě, připevněte ho), získáte dobrý přehled o tom, jak do sebe kuchyňské trubky zapadají – užitečné dovednosti, na kterých můžete v budoucnu stavět. Pokud vytéká přebytečná voda, dejte pod potrubí kbelík – může to být špinavá práce.

Začněte šít

Některé z nejúčinnějších kutilských prací jsou ty nejmenší a spolehlivá jehla a nit jsou důležitou součástí sady nástrojů každého renovátora. Je pravděpodobné, že i vy budete mít někde sadu na šití, nebo si ji můžete koupit za přijatelnou cenu. Naučte se základní dovednosti, jako je přišití utržených knoflíků. Pokud se opravdu trápíte, zkuste nejprve lemování. Vytvořit lem oděvu je poměrně snadné a skvělé pro to, aby vám oblečení sedělo tak akorát. Použijte oděv, který jste plánovali vyhodit, abyste na něm mohli cvičit. Začátky mohou být těžší, ale uvidíte, že to půjde dobře.

Zdroje: House Beautiful

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 31.07.2024
Reklama
Reklama