Bezpečnost při DIY Udržujte staveniště v čistotě

Bezpečnost při DIY Udržujte staveniště v čistotě
Bezpečnost při DIY Udržujte staveniště v čistotě. Základem úspěchu kutilské práce je nejenom preciznost, ale také čistota kolem sebe, rozvaha a opatrnost při práci. To vše je důležité

Sám sobě bezpečnostním manažerem

Profesionální stavební týmy mají výhodu bezpečnostního personálu, který prozkoumává místa a zajišťuje, aby byla případná hrozící nebezpečí eliminována. Kutilové takový luxus nemají. Místo toho musí být svým vlastním bezpečnostním manažerem a uklízet po sobě po každém kroku procesu. To je nesmírně důležité, abyste minimalizovali nebezpečné předměty v okolí a zabránili rizikům úrazu ve chvílích, kdy pracujete svépomocí. Dělejte to bez ohledu na to, že pracujete na jednoduchých úkolech.

Vždy po sobě uklízejte

Sbírejte předměty, jako jsou kousky dřeva právě odřezané z prken nebo malé kousky trubek nařezané během instalatérské práce, abyste zabránili uklouznutí a pádu přes ně. Smotejte nepotřebné kabely a odložte nářadí, když je nepoužíváte. Ujistěte se, že jste je umístili zpět do pouzdra nebo tašky, než je uložíte na polici nebo do skříňky v dílně. Může se to na první pohled zdát jako komplikace v práci a zbytečnost, ale udržování čistého a uspořádaného pracoviště pomůže předcházet zraněním způsobeným pády nebo spadlými předměty, což v konečném důsledku umožní, aby práce probíhala lepším tempem a bezpečně.

Na práci nespěchejte

Pro většinu majitelů domů je nutné, aby se kutilské projekty prováděli o víkendu, kdy mají volno z práce. Páteční večer v podstatě odstartuje 48hodinový čas a od té chvíle začíná tíseň, abyste toho stihli co nejvíce, než se v pondělí vrátíte do kanceláře. Odolejte nutkání stihnout všechno za jeden víkend. Spěch nejenom způsobí nedbalé chyby, ale může také vést ke zbytečnému zranění.

Nebuďte pod tlakem

Pokud je to možné, vezměte si pár dní volna, abyste snížili tlak na dokončení práce v napjatém časovém horizontu. Pokud to není možné, dejte si večer před návratem do práce dostatek času, abyste zajistili, že staveniště bude během pracovního týdne bezpečné. Seberte veškeré nástroje nebo nepotřebný materiál, eliminujte všechna potenciální nebezpečí úrazu a ujistěte se, že nemáte v dosahu žádné ostré předměty nebo hřebíky, na které byste mohli narazit. I když nikdo nemá rád nedokončený projekt, je téměř zaručeno, že když se zraníte, práce se na určitou dobu zastaví.

Dbejte na bezpečnost

Bez ohledu na to, jak jste připraveni, nehody se stávají. Riziko zranění však můžete výrazně snížit, pokud budete dávat pozor na sebe a své okolí, správně používat nástroje a chránit se správným vybavením a oděvy. Platí to i tehdy, kdy děláte snadný úkol vhodný pro začátečníky.

Zdroje: This Old House

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 03.08.2024
Reklama
Reklama