Jak opravit světlo a těsnění v ledničce

Jak opravit světlo a těsnění v ledničce
Jak opravit světlo a těsnění v ledničce. Lednička je vaším každodenním společníkem. Občas se v ní ale může něco porouchat. Jak to spravit? Přinášíme tipy.

Když světlo v lednici nefunguje

Měla by to být velmi jednoduchá oprava, pokud má světlo malou šroubovací žárovku, takže je nepravděpodobné, že budete muset sehnat technika, aby to za vás vyřešil. Existují ale chladničky s mrazákem, které mají uvnitř osvětlení LED pásky. V takových případech může být lepší předat práci profesionálovi, pokud nevíte, jak takový pásek vyměnit.

Online vyhledávání

Pokud si myslíte, že to zvládnete opravit sami, nejprve se ujistěte, že máte správnou náhradní žárovku nebo světelný modul. Náhradní díly můžete vyhledávat online pomocí kódu modelu vašeho spotřebiče. Někteří výrobci mají svoje vlastní webové stránky s náhradními díly, ale může se vyplatit se porozhlédnout a zjistit, zda jinde neseženete díly levněji. Než začnete pracovat, nezapomeňte se ujistit, že je spotřebič vypnutý u zdi a odpojený ze zásuvky.

Těsnění dveří je poničené nebo nefunguje správně

Pokud se vaše jídlo kazí dříve, než by mělo, může to způsobovat problém ledničky s těsněním dveří. Zkontrolujte, zda v něm nejsou trhliny, deformace v rozích nebo není-li těsnění ztvrdlé.

Bankovkový test

Pokud nedochází k žádnému zjevnému poškození nebo opotřebení, můžete vyzkoušet test svojí ledničky pomocí bankovky nebo jiného papírku, abyste zjistili, jak dobře těsnění funguje. Zavřete dvířka s vloženou bankovkou, a pokud drží na místě, těsnění funguje správně. Pokud se poznámka vysune, budete muset vyměnit těsnění. Nezapomeňte testovat po celém obvodu dveří, nejen vedle kliky.

Nové těsnění není drahé

Těsnění můžete vyměnit sami. Někdy je to stejně snadné jde jenom o to vytáhnout to staré, ale možná budete muset povolit některé šrouby, které jej drží na místě. Koupit nové těsnění nebývá nákladné. Je to možné i u starší ledničky

Zdroj: Which

Zdroj foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 09.08.2024
Reklama
Reklama