Jak řešit problémy se dveřmi pračky?

Jak řešit problémy se dveřmi pračky?
Jak řešit problémy se dveřmi pračky? Občas vás mohou zradit také dvířka vaší pračky. Co dělat, když je nejde zavřít nebo naopak otevřít?  

Dvířka pračky se nezamykají

Pokud se dvířka vaší pračky odmítají zavřít, musíte nejprve zkontrolovat dvířka a kliku – není nějaké viditelné poškození, které by znamenalo, že západka nebude fungovat? Jestliže dvířka vypadají v pořádku, pak je nejpravděpodobnějším viníkem vadný zámek dveří. To lze opravit. Pro nadšené kutily by měl být tento proces relativně jednoduchý, ale vždy si ověřte pokyny pro váš konkrétní model. Další, o něco obtížnější opravou by byla oprava řídicí desky. Pokud je blokování v pořádku, ale řídicí deska se k němu nepřipojuje, stroj nebude vědět, kdy začít prát. V takovém případě nezbývá nic jiného než zavolat odborníka, aby to otestoval, jaký by měl být váš další postup.

Dvířka pračky se neotevřou

Existuje mnoho důvodů, proč se dvířka pračky neotevírají, včetně:

Vypouštění – Stejně jako u všech praček, pokud nelze přebytečnou vodu dostatečně odvést z bubnu, nejenže se cyklus zastaví, ale dvířka se také uzamknou. Pokud na konci praní vidíte vodu, která zůstala v bubnu, je pravděpodobné, že je ucpaná vypouštěcí hadice nebo čerpadlo. Zjistěte si, jak vypustit vodu z vašeho stroje.

Poškození dvířek – Pokud jsou dvířka, rukojeť nebo západka poškozeny, může to způsobit, že se stroj přestane otevírat. Než zavoláte opraváře, zkontrolujte dvířka.

Vadné blokování – Blokování je mechanismus dále uvnitř, který udržuje dveře zavřené, zatímco probíhá praní. Pokud je toto poškozeno, pračka nebude vědět, že se praní zastavilo, a proto nebude signalizovat, že lze dvířka otevřít. Diagnostika a náhrada může být složitá, proto stojí za to zavolat odborníka.

Jak otevřít pračku v případě nouze

Otevření dvířek pračky v případě nouze není snadné – ani rychlé. A v závislosti na vašem modelu nemusí existovat ani řešení. Z bezpečnostních důvodů se většina strojů uzamkne, jakmile cyklus začne, a neotevře se až po dokončení cyklu. Některé stroje však mají funkci nouzového odemknutí, které můžete použít, pokud dojde k výpadku proudu. Pokud váš model tuto funkci nemá, můžete také stisknout tlačítko pauzy. Jakmile voda odteče, budete moci otevřít dveře. Poté můžete cyklus restartovat opětovným stisknutím tlačítka start.

Zdroje: Which

Zdroje foto: Freepik.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 15.08.2024
Reklama
Reklama