Co je to Hygge styl a jak do něj upravit svůj domov

Co je to Hygge styl a jak do něj upravit svůj domov
Hygge styl bydlení v sobě spojuje dánský a norský styl. Tento styl má navodit především pocit životní síly a pohody propojené s ostatními členy domácnosti. Při vytváření Hygge stylu nejde o estetičnost, sladění interiéru nebo praktičnost, jde především o to cítit se ve svém domově dobře a pohodově. Vytvořením větší útulnosti způsobíte, že se budete cítit ve svém domově úžasně.

Dodejte interiéru nádech přírody

Zejména v zimních měsících trávíme mnoho času doma a příroda nám chybí. Přírodní prvky nebo předměty z přírodních materiálů dokáží s vaším interiérem hotové zázraky. Přírodní prvky domov doslova rozjasní. Využít můžete prvky ze dřeva – a to i z neopracovaného, pokojové rostliny.

Záře svíček dokáže zázraky

Pří vytváření Hygge stylu jsou svíčky téměř povinností. Záře svíček vytváří dokonalou atmosféru, pozvedává náladu a vrhá teplé světlo na zimní večery. Když k tomu všemu ještě zhasnete umělá svítidla, vytvoříte tichou, uklidňující a intimní atmosféru.

Vytvořte knihovnu s oblíbenými tituly

Odpočinout si u dobré knihy je jedním z hlavních pilířů Hygge, zvláště na podzim a v zimě, kdy lidé tráví více času ve svých domovech. Vystavení všech vašich oblíbených knih dodá vašemu domovu útulný prvek, ale také vás inspiruje, abyste zůstali doma a zachumlali se s dobrou knihou. Zkuste naplnit polici nádhernými knihami nebo naskládejte své oblíbené na konferenční stolky a odkládací stolky. Knihy mají zvláštní způsob, jak vytvořit prostor příjemnějším a živějším (velmi vhodné pro hygge).

Zvýrazněte teplé prvky

Chcete-li to přinést do svého domova hygge, udělejte ohnisko ústředním bodem v místnosti (spíše než například televizi). Místnost postavená kolem krbu pomůže vytvořit intimitu a teplo, i když krb není zapálený. Pokud nemáte doma krb, zkuste jako ústřední bod seskupovat svíčky, přidat teplé lampy po místnosti nebo mít na každém kusu nábytku pověšené dostatek přikrývek a polštářů

Zdroj foto: profimedia.cz

Zdroj: Udělej si sám: univerzální rádce pro domácí kutily – Přemysl Engel



autor: Kutilove.cz , Publikováno: 16.03.2023
Reklama
Reklama