Jak zahladit škrábance na skle jedlou sodou

Jak zahladit škrábance na skle jedlou sodou
Jak zahladit škrábance na skle jedlou sodou, Našli jste na skle nevzhledný škrábanec? Pokud se vám do škrábance nevejde nehet, můžete jej opravit bez pomoci profesionála. Pomůže jedlá soda.

Očistěte sklo

Sežeňte si čistý hadřík z mikrovlákna, abyste na skle nezanechávali nitky. Navlhčete hadřík vlažnou vodou a omyjte sklo tak, jako byste to udělali při běžném úklidu a ujistěte se, že jste odstranili veškeré nečistoty.

Hodí se i na varné desky

Jedlá soda má stejný účinek jako zubní pasta, a i proto se do pasty často přidává, protože je velmi účinná v odstraňování škrábanců. Můžete ji použít na škrábance na brýlích a na sklokeramických varných deskách. Předtím, než budete čistit varnou desku, zkontrolujte, zda je vypnutá a zcela studená.

Smíchejte stejný podíl jedlé sody a vody

Od každé ingredience vám postačí asi jedna polévková lžíce. Smíchejte suroviny v malé misce a lžící rozmíchejte větší hrudky, které by soda mohla obsahovat. Po zamíchání by konzistence pasty měla odpovídat pudinku. Pro extra efekt můžete k této směsi přidat stejný podíl bělící pasty na zuby.

Naberte pastu na hadřík

Opět použijte čistý, měkký hadřík. Pomůže, když si hadřík omotáte kolem prstu a trochu pasty naberete. Až budete pastu roztírat po skle, neměli byste jí použít velké množství.

Vtírejte pastu do skla krouživými pohyby

Naneste pastu na škrábanec a krouživými pohyby pohybujte hadříkem. Jak postupujete, měli byste si všimnout, že škrábanec mizí. Postupujte takto maximálně 30 vteřin.

Opláchněte plochu

Pokud pracujete s brýlemi, opláchněte jejich sklo pod tekoucí vodou a osušte jej. V jiném případě použijte k otření plochy navlhčený hadřík. Namočte jej do vlažné vody, lehce vyždímejte a setřete jím všechnu pastu.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 30.08.2024
Reklama
Reklama