Jak rychle vyčistit toaletu

Jak rychle vyčistit toaletu
Jak rychle vyčistit toaletu. Čištění toalety je úkol, který se často odkládá, ale je nezbytné udržovat toaletu v čistotě. Špinavá toaleta bude zapáchat a budou se v ní rodit bakterie.  

Připravte si pomůcky

Nicméně, stejně jako v případě mnoha méně příjemných úkolů v životě, vyčištění vaší toalety vám může ušetřit starosti později. Pokud vás odrazuje myšlenka čištění toalety, budete chtít mít připravené vše, co potřebujete, předem, aby proces byl co nejrychlejší. Připravte si gumové rukavice, štětku na toaletu, hygienické ubrousky, starý nepoužívaný kartáček na zuby, čisté hadříky (nebo papírové utěrky) a/nebo čisticí prostředek na toaletu. Mějte pár gumových rukavic výhradně pro účely čištění toalety. Kupte si je ve výrazné barvě, která je odlišná od ostatních rukavic, které máte. Tímto způsobem je omylem nepoužijete na mytí nádobí atd.

Možná budete chtít mít po ruce také nějaký víceúčelový čisticí prostředek. Ten můžete najít v samoobsluze, ale pokud chcete ušetřit peníze, také si můžete vyrobit svůj vlastní čisticí roztok přidání 1 lžíce saponátu na nádobí do 200 ml vody. 

Vydrhněte mísu

Můžete vyčistit různé části toalety v jakémkoliv pořadí, ale pokud spěcháte, možná zjistíte, že nejlepší je začít s mísou. Tímto způsobem, pokud vám vycákne voda ven z mísy při jejím čištění, nedostane se na části toalety, které jste už vyčistili. Použijte štětku na toalety k vydrhnutí všech skvrn nebo usazenin minerálů, které vidíte. Může být třeba použít trochu tlaku k odstranění usazených skvrn. Pro dodání síly nakapejte do vody trochu čisticího prostředku na toalety nebo víceúčelového čisticího prostředku a namočte v ní štětku.

Vyčistěte víko

Teď když jste vyčistili mísu, je čas vyčistit hlavní kontaktní místa – víko a prkýnko. Použijte víceúčelový čisticí prostředek a hadřík/papírové utěrky (nebo jednorázové hygienické ubrousky) k rychlému, ale pečlivému, vyčištění obou jejich stran. Pokud chcete, použijte starý kartáček na zuby k vydrhnutí těžko dosažitelných míst mezi víkem a tělem toalety, stejně jako pantů.

Rychle otřete tělo toalety

Nakonec je čas dodat porcelánu vaší toalety pořádný lesk čistoty. Pomocí rozprašovače poprašte vnějšek toalety víceúčelovým čisticím prostředkem. Použijte hadřík nebo papírovou utěrku k otření porcelánu a věnujte zvláštní pozornost splachovadlu. Nebo můžete jednoduše namočit hadřík nebo papírovou utěrku v čisticím roztoku nebo teplé vodě a znovu ho namáčet, když se znečistí. Začněte čistit nejvyšší bod toalety jako první – tímto způsobem, když poteče dolů špinavá voda nebo čisticí roztok, zasáhne pouze místa, která jste ještě nečistili. Nezapomeňte vyčistit i těžko viditelná místa, jako je podstavec toalety a zadní strana nádrže, která směřuje ke zdi. Abyste tato místa úspěšně vyčistili, může být třeba použít kartáček na dýmky nebo zubní kartáček.

Spláchněte! 

Vaše toaleta by teď měla vypadat mnohem lépe než předtím. Spláchněte toaletu, abyste vypustili všechnu špinavou vodu, která se nahromadila v míse. Pokud jste při čištění toalety použili nějaký toaletní papír, je to také dobrá příležitost se ho zbavit, za předpokladu, že jste použili malé množství, abyste neucpali toaletu. Z opatrnosti si umyjte ruce po tom, co si sundáte rukavice. Malé množství vody mohlo při čištění nacákat do rukavic. Pokud vaše toaleta potřebovala pouze rychlé, "drobné" vyčištění, gratulujeme – jste hotovi! Nicméně pokud jsou ve vaší toaletě skvrny nebo nebyla po dlouhou dobu čištěna, možná potřebovat hloubkového čištění.

Zdroje: wikiHow, The Spruce, Martha Stewart

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 14.09.2024
Reklama
Reklama