Jak připravit zahradu na zimu

Jak připravit zahradu na zimu
Jak připravit zahradu na zimu. Klesající venkovní teploty znamenají, že je nutné také zahradu také udržet v optimálním stavu po celou dobu chladného období.

Připravte trávník a stromy na zimu

Malá práce na zahradě na podzim může pomoci zabránit poškození trávy během nízkých zimních teplot a pomoci vybudovat zdravý trávník příští jaro. Hnojením na podzim můžete pomoci podpořit růst kořenů a rychle zazelenat trávu na jaře. Stromy a keře někdy potřebují extra péči, aby přečkaly zimu – zejména stromy, které každý rok shazují listy. Začněte tím, že stromy důkladně zalijete od kmene až po délku nejdelší větve. U stromů s tenkou kůrou, jako jsou javory a lípy, použijte obal na stromy, který je ochrání před drsnými zimními teplotami. Doporučuje se také dát 5-10 cm mulče kolem základny stromu. Můžete použít jakýkoli organický mulč, který je vhodný pro oblast, kde žijete, jako je dřevní štěpka, kůra nebo dokonce spadané listí.

Uložte zahradní vybavení

Před uložením zahradního vybavení na zimu opláchněte lopaty, hrábě a další ruční nářadí a veškeré nečistoty otřete kartáčem. Odstraňte ze sekačky veškeré zbývající palivo. Doporučuje se také vyjmout zapalovací svíčky ze sekačky, než ji odložíte na zimu.

Vypněte venkovní vodovodní baterie

V chladnějším podnebí může voda ponechaná ve venkovním potrubí zamrznout a způsobit prasknutí potrubí. Než se ochladí, vypusťte a odpojte zahradní hadice. Pak, pokud máte uzavírací ventil, měli byste ho vypnout (tyto ventily jsou obvykle uvnitř domu). Dále otevřete a zavřete vnější kohoutek, abyste uvolnili veškerou vodu, která je stále uvnitř potrubí. Také je vhodné zakrýt venkovní vodovodní baterie izolačním krytem, který pomůže zabránit zamrznutí během zimy.

Udržujte palivové dříví v suchu

Ať už si užíváte večery u krbu nebo víkendy u ohniště, existuje několik tipů, které byste měli mít na paměti ohledně palivového dřeva. Zapalte oheň čistými novinami nebo suchým podpalem a do ohně přidávejte pouze kořeněné dřevo (což znamená, že bylo řádně vysušeno). Palivové dřevo by mělo být naskládáno pod krytem, dokud nebudete připraveni ho spálit. Hmyz a hlodavci se také rádi zabydlují v blízkosti hromad dřeva, takže je dobré skladovat palivové dřevo v dostatečné vzdálenosti od vašeho domova. Zima je potom časem pro zimní kutislké projekty

Zdroje: Allstate, Forbes, Budget Dumpster

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 25.09.2024
Reklama
Reklama