Jak si rychle naložit okurky

Jak si rychle naložit okurky
Jak si rychle naložit okurky. Jak si uchovat okurky na zimu? Skvělou možností je nakládání. Díky němu budete mít lahůdku k masu v zimním období. Jak na to? Není to nijak složité.

Nepotřebujete předchozí zkušenosti

Pokud jste nikdy předtím nekonzervovali, příprava rychlých nakládaných okurek slouží jako vynikající úvod do tohoto procesu. Nevyžaduje žádné speciální vybavení ani extra znalosti a zkušenosti. Okurky jsou skvělou zeleninou pro začátek, pokud se chcete naučit konzervovat zeleninu. Okurky nakrájejte na poměrně tenká kolečka a poté je vložte do žáruvzdorných zavařovacích nebo zavařovacích sklenic. V horní části uvolněte mezeru asi půl palce (1 cm), aby bylo místo pro slanou nakládací kapalinu.

Příprava nálevu

Nalijte do hrnce šálek vody a šálek destilovaného bílého octa (nebo můžete použít jablečný ocet pro jemnější chuť, ale v tomto případě počítejte s narůžovělým nádechem výsledných zavařených okurek. Dále přidejte lžíci a půl soli, čtvrt šálku cukru, lžíci celého pepře a pár stroužků česneku. Nechte vařit a probublávat, dokud se sůl a cukr nerozpustí, a poté odstavte z ohně. Jakmile nálev trochu vychladne, nalijte ho do sklenic. Ujistěte se, že se do každé sklenice dostane část zrnek pepře a česneku.

Čas zlepšuje chuť

Našroubujte víčka na sklenice a nechte hodinu vychladnout. Poté přidejte několik snítek kopru pro klasickou chuť nakládaných okurek a – pokud máte rádi ostřejší pokrmy – také lžičku chilli vloček. A pak přišroubujte víčka zpět a vložte sklenice do lednice.Nakládané okurky budou připraveny ochutnání během několika dní. Chuť se časem vyladí k dokonalosti. Pokud chcete, aby vydržely co nejdéle, sterilujte je.

Zdroje: Garden Health, Prioryfarm, Gardeners World, Growveg

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 29.09.2024
Reklama
Reklama