Kreativní způsoby, jak vytvořit domácí dekor z recyklovaných materiálů

Kreativní způsoby, jak vytvořit domácí dekor z recyklovaných materiálů
Recyklace je důležitým krokem k ochraně životního prostředí, a navíc může být i zábavným způsobem tvorby originálního domácího dekoru. Následující nápady vám ukážou, jak využít recyklované materiály k vytvoření krásného a jedinečného dekoru.

Sklenice na svíčky
Máte doma prázdné sklenice od zavařovacích lahví nebo sklenice od džemů? Přeměňte je na krásné svíčkové svícny. Stačí vnitřek sklenice vymalovat nebo obalit ozdobným papírem a vložit do nich svíčku. Výsledkem budou útulné světelné dekorace. 

Staré noviny a časopisy
Mnoho lidí má doma staré noviny a časopisy. Zkuste z nich vytvořit ozdobné korálky. Stačí natrhat stránky na proužky, namočit je, a stočit do korálků. Tyto korálky můžete použít na výrobu náhrdelníků, náramků nebo dekorativních girland.

Krabice od vajec
Krabice od vajec mohou být základem pro vytvoření krásných květinových dekorací. Stačí je rozložit a namalovat na květiny různých barev. Potom je můžete seskládat do květinového věnce nebo je použít jako středníky na stole.

Dřevěné palety
Staré dřevěné palety jsou skvělým materiálem pro vytvoření nábytku nebo dekorativních stěn. Můžete je rozmontovat a použít dřevo na výrobu poliček, stolků nebo dokonce lůžka.

Kávové sáčky
Prázdné kávové sáčky mohou posloužit k vytvoření rustikálního a vintage vzhledu. Z nich můžete udělat dekorativní obaly na květiny, svíčky nebo je použít na tvorbu originálních pozvánek.

Těmito nápady můžete recyklovat materiály, které by jinak šly do odpadu, a zároveň vytvořit krásný domácí dekor, který má osobní nádech.

 

Zdroj: Rádce domácího kutila - Thomas Pochert

zdroj fotky: profimedia.cz



autor: Jan Sopot , Publikováno: 05.09.2023
Reklama
Reklama