Jak vyrobit vlastní dřevěný stojan na vánoční stromeček: krok za krokem

Jak vyrobit vlastní dřevěný stojan na vánoční stromeček: krok za krokem
Vánoční stromeček je tím nejzákladnějším prvkem sváteční výzdoby a vytvoření vlastního dřevěného stojanu pro stromeček může být skvělým způsobem, jak přidat osobní dotek do vaší domácí výzdoby. Následující kroky vám ukážou, jak jednoduše vyrobit vlastní dřevěný stojan.

Potřebné materiály:

Dřevěné prkno nebo kulatina (cca 25-30 cm v průměru)

Pilník nebo brusný papír

Pila

Vrták

Šrouby

Metr

Pero

Barevný lak nebo nátěr (volitelné)

Krok 1: Příprava materiálu

 

Výběr dřeva: Začněte výběrem dřeva podle vašich preferencí. Můžete použít kulatinu nebo prkno. Kulatina poskytne přirozený vzhled, zatímco prkno může být stabilnější volbou.

 

Příprava délky: Změřte a označte délku dřeva na požadovanou výšku stojanu. Ujistěte se, že dřevo je na správnou délku podle vašich rozměrů.

Krok 2: Vytvoření základny

 

Připravte základnu: U jednoho konce dřeva označte a vrtákem vytvořte otvor, který umožní umístit stromeček. Velikost otvoru závisí na tloušťce kmene stromečku.

 

Opracujte dřevo: Pilou nebo pilníkem upravte druhý konec dřeva, aby vytvořil stabilní základnu. Pokud používáte prkno, můžete vytvořit stabilní základnu tím, že zbrousíte rohy.

Krok 3: Sestavení stojanu

 

Složení dílů: Umístěte stromeček do otvoru v základně a ujistěte se, že stojí rovně.

 

Připevnění: Připevněte stromeček pomocí šroubů nebo jiného vhodného spojovacího materiálu. Ujistěte se, že stromeček je stabilní a pevně stojí.

Krok 4: Volitelné dokončení

Lakování nebo natření: Pokud máte rádi hladký povrch nebo chcete stojan ozdobit barevným lakem nebo nátěrem, můžete nyní stojan připravit k dokončení. Nechte nátěr zaschnout podle instrukcí na obalu.

Krok 5: Umístění stromečku

Umístění stojanu: Po dokončení můžete umístit váš vánoční stromeček do vlastního, ručně vyrobeného stojanu. Ujistěte se, že je pevně a bezpečně umístěn.

Vytvoření vlastního dřevěného stojanu pro váš vánoční stromeček může být skvělým způsobem, jak přidat osobní dotek do vaší vánoční výzdoby. S trochou kreativity a snahy můžete vytvořit stojan, který nejen podporuje stromeček, ale také dodá vášmu domovu ten správný vánoční duch.

 

Zdroj: Lucie Dvořáková - Domov plný nápadů

Zdroj fotky: profimedia.cz


autor: Sofie Bubová , Publikováno: 19.12.2023
Reklama
Reklama