Jaké jsou výhody mobilní garáže?

Jaké jsou výhody mobilní garáže?
Jaké jsou výhody mobilní garáže? Potřebujete na svém pozemku garáž pro auto mimo prostor vašeho rodinného domu? V takovém případě máte dvě možnosti – zděnou garáž nebo mobilní variantu.

Garáž, která pocestuje s vámi

První, že si svépomocí postavíte zděnou garáž, což ovšem může být zdlouhavé a finančně nákladné. Druhá možnost je pořídit si mobilní montovanou garáž. Podobně jako nákladově efektivní mobilní dům, i mobilní garáž může poté v případě potřeby cestovat s vámi.

Při stěhování si garáž odvezete s sebou

První výhodou montované betonové garáže je v porovnání s klasickou zděnou garáží možnost přesunu z jednoho místa na druhé. Možná se vám to zdá na první pohled zbytečné, ale může se stát, že budete prodávat dům a ve vašem novém působišti garáž nebude. Její přesun vám vyřeší problém, kam uložit váš vůz. Může se také stát, že během let budete chtít místo, kde stojí garáž využít jinak, například zde udělat přístavbu k domu, nebo volný prostor pro posezení. U zděné garáže vám nezbude než ji zbourat. Betonová garáž se ale dá snadno rozebrat a přesunout jinam.

Objedete se bez stavebního povolení

Velmi důležité jsou náklady na garáž. Stavět svépomocí je drahé a trvá to dlouho. Cena garáže je velmi důležitá, garáž by měla být co nejlevnější.  Musíte také pracně hledat čas, což v případě, že jste hodně vytížení rozhodně není snadné.  Zadáte-li stavbu firmě, sice ji budete mít hotovou poměrně rychle, ale konkurovat rychlostí stavby hotové betonové garáži nemůžete. Betonová stavebnice se totiž dá postavit za 1-2 hodiny. Necháte-li stavbu zajistit stavební firmou, půjde také o velkou finanční zátěž. Betonová prefabrikovaná garáž může být až o 30- 60 % levnější proti zděné garáží, kterou byste si stavěli sami nebo její projekt zadali na klíč. Samozřejmě jde také o to, jaké materiály by se používaly.

Postačí základová pásy

Další výhodou je nulová údržba hotové betonové garáže. Většina vytížených lidí dnes nemůže investovat čas do pravidelné údržby garáže, proto uvítá stavbu, o kterou se nemusí starat. Navíc ke stavbě mobilní garáže nepotřebujete stavební povolení, vystačíte s ohlášením. Obejdete se i bez základové desky, postačí základové pásy. Velmi důležitá je organizace prostoru v garáži., Díky tenkým stěnám můžete získat více prostoru, vybírat si můžete provedení (pro jeden či dva vozy, řadová garáž), barvu omítky, typ střechy, vrata a případně i doplňky – regály, boční dveře či elektroinstalaci.   

Zdroje: Tvojegaráž, Oika, Betonovágaráž,

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 04.04.2024
Reklama
Reklama