Jak se zbavit otisků prstů na zdi?

Jak se zbavit otisků prstů na zdi?
Jak se zbavit otisků prstů na zdi? Zdi vašeho domova mohou zdobit nehezké stopy, třeba otisky rukou nebo čmáranice fixem od vašeho nezvedeného potomka. Jak s nimi zatočit?

Použijte kousek chleba

Na úklid domova existuje spousta triků. V domácnosti využijete různě čističe. Pokud máte okoralý chléb, který chcete vyhodit, možná byste s ním měli nejprve zkusit trochu uklidit dům. Jakkoli to může znít neuvěřitelně, chléb dělá zázraky, když se zbavujete skvrn od otisků prstů, a starý chléb funguje nejlépe. Najděte skvrny a otřete je okoralým chlebem, nemusíte používat takovou sílu, aby se chléb rozpadl a drobky se dostaly všude. Abyste zabránili drobení, můžete na chléb nejprve nakapat trochou vody, aby byl vlhký. Chléb funguje podobně jako houba, když absorbuje špínu a oleje, které vám zbyly z rukou, a měkký povrch nepoškrábe vaše stěny. I když to funguje podobně jako hadřík z mikrovlákna, použití tohoto triku je skvělý způsob, jak trochu využít něco, co by jinak přišlo nazmar. Je ideální v případě, že nemáte po ruce hadřík z mikrovlákna.

K odstranění permanentního fixu použijte opalovací krém

I když pro vás čmáranice permanentním fixem může být noční můrou, když se nanese na vaše stěny, není to tak úplně pravda. Existuje nespočet triků, jak se zbavit čar permanentním fixem, a opalovací krém může být jedním z nejneočekávanějších a úspěšnějších z nich. Kosmetika pomáhá i v netradiční roli. Zejména proto, že opalovací krém je dostatečně šetrný na to, abyste ho mohli použít na stěny bez obav z odstranění barvy. Stačí na fix nastříkat opalovací krém a poté všechno setřít papírovou utěrkou. Ujistěte se, že váš opalovací krém není smíchán s žádným druhem opalovacího prostředku nebo tělového barviva, protože by to mohlo poškodit zeď; Dětský opalovací krém je téměř vždy sázkou na jistotu. Držte ručník pod oblastí, kterou stříkáte opalovacím krémem, protože inkoust by mohl stékat. Možná to budete muset několikrát zopakovat, abyste se kresby úplně zbavili. Až budete hotovi, setřete zbytky opalovacího krému hadříkem navlhčeným v mýdlové vodě.

Zdroje: House Digest

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 04.06.2024
Reklama
Reklama