Zubní pasta odstraní skvrny od vody i rtěnky

Zubní pasta odstraní skvrny od vody i rtěnky
Zubní pasta odstraní skvrny od vody i rtěnky. V přihrádce v koupelně ji najdete běžně, ale možná jste do dnešního dne netušili, o jak účinný domácí čistič vlastně jde. Zubní pasta.

Zbaví stěny kreseb voskovkami a fixami

Když jsou děti příliš kreativní s pastelkami, někdy za to tvrdě zaplatí stěny vašeho domova. Zubní pasta se v tomto případě může opět hodit, protože odvádí vynikající práci při čištění voskových barev. Naneste pastu na bázi jedlé sody na zubní kartáček nebo vlhký hadr a setřete kresby pastelkou. Protože zubní pasta je netoxická, můžete nechat děti, aby vám pomohly uklidit nepořádek, který nadělaly. Zubní pastou můžete také setřít stopy po fixech.

Odstraňte vodní kroužky

Vodní kroužky na nábytku z tvrdého dřeva nemusí být trvalým počkozením. Ve skutečnosti by je mohla odstranit trocha zubní pasty. Stačí vymačkat bílou zubní pastu (ne gelovou) na hadr a lehce otřít skvrnu. Doporučuje se také místo jemně drhnout po krátkou dobu (méně než jednu minutu), což by mělo stačit k odstranění skvrny – jinak by se třením mohl opotřebovat povrch dřeva nebo jeho nejsvrchnější vrstva.

Odstraňte skvrny od inkoustu nebo rtěnky

Zubní pasta nejen odstraní skvrny ze zubů; Zkuste ji použít i na tkaniny, které lze prát v pračce. Skvrny od rtěnky lze odstranit extra bělící zubní pastou. Naneste na skvrnu trochu zubní pasty a jemně ji otřete prsty, poté opláchněte studenou vodou. Možná budete muset znovu nanést, pokud skvrna úplně nezmizela. Stejný proces funguje i při odstraňování inkoustových skvrn na vašem oblečení.

Zdroje: House Digest

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 12.06.2024
Reklama
Reklama