Jak odstranit mech ze střechy a izolovat ji

Jak odstranit mech ze střechy a izolovat ji
Jak odstranit mech ze střechy a izolovat ji. Aby vaše střecha dlouho vydržela, je třeba sledovat i takové jevy, jako je přítomnost mechu a plísní a zajistit dostatečnou izolaci.

Odstraňte mech a plíseň

Spory řas, mechu a plísní se snadno přenášejí větrem a mohou se šířit z jedné střechy na druhou. Zatímco řasy nemají tendenci způsobovat velké škody na asfaltové střešní krytině, mech a plísně mohou být škodlivé. Mechu i plísním se daří v oblastech s vysokou vlhkostí. Kromě toho může mech vést ke zvlnění asfaltových šindelů, což zvyšuje pravděpodobnost ztráty šindelů za špatného počasí a umožňuje pronikání vlhkosti do dalších vrstev střešního systému. Plíseň může narušit strukturu vaší střechy a způsobit vážné a nákladné škody. Je proto velmi důležité zbavit se mechu a plísní co nejdříve. Jak to provést? Postříkejte všechny mechem porostlé, plesnivé oblasti vaší střechy směsí tekutého chlorového bělidla a vody, nechte 15 minut až půl hodiny působit a poté ji smyjte..

Hledejte netěsnosti v podkroví a stropě

Zatímco vizuální kontrola vnější strany vaší střechy vám řekne hodně o aktuálním stavu střechy, možná nebudete schopni odhalit netěsnosti nebo infiltrace zvenčí dovnitř. Při pravidelné údržbě obytné střechy si proto nezapomeňte vyhradit několik minut navíc na kontrolu stropů, zejména v podkroví. Hledejte vlhkost nebo známky jakéhokoliv, i drobného poškození vodou. Pokud uvidíte známky poškození vodou, zavolejte profesionálního pokrývače, aby problém zkontroloval a vyřešil dříve, než dojde k vážnému poškození.

Zajistěte silnou izolaci

Špatně izolované střechy mohou způsobit, že dům ztratí až čtvrtinu svého tepla. Vybavení podkroví, podkroví nebo střešního prostoru správnou izolací vám pomůže ušetřit náklady na energii a zároveň udržet váš domov v příjemné teplotě. Při správné instalaci může izolace střechy vydržet více než 40 let, což znamená, že se investice do kvalitní izolace vyplatí a promítne se v úspoře účtů za energii a zároveň sníží vaši uhlíkovou stopu a udrží váš domov pohodlnější. Těmito kroky předejdete rekonstrukci.

Zdroje: Long Home Products

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 11.06.2024
Reklama
Reklama