Jak pěstovat ředkvičky s krysím ocáskem?

Jak pěstovat ředkvičky s krysím ocáskem?
Jak pěstovat ředkvičky s krysím ocáskem? Chcete zkusit něco nového? Můžete místo klasické ředkvičky pěstovat i tzv. ředkvičku s krysím ocasem. Nepěstuje se na kořeny, ale na lusky.

Rychlá úroda

Na rozdíl od známější ředkvičky, která se pěstuje pro své kořeny, se ředkev s krysím ocasem sklízí pro křupavé semenné lusky. Lusky připomínají chilli papričky, ale chutnají jako mladá zakořeněná ředkev. Ředkvičky s krysím ocasem rychle dozrávají – můžete očekávat, že úrodu sklidíte do šesti týdnů.

Budete potřebovat

  • Semena ředkviček
  • Hrábě
  • Prkno ze dřeva nebo dlouhé lano

Vytvořte brázdu pro setí

Shrabejte záhon, aby byl v úrovni jednotné hladké plochy, abyste odstranili kameny a plevel. Pomocí dřevěného prkna vytvořte výsevní kanály hluboké 1 cm.

Vysévejte od jara do konce léta

Semena ředkviček vysejte 2-4 cm od sebe, zakryjte tenkou vrstvou zeminy. Vysévejte od března do srpna pro pravidelný sběr.

Nezapomeňte na zálivku

Dobře zalévejte, abyste podpořili klíčení – tato rychle rostoucí plodina potřebuje hodně vláhy, která by se měla objevit za 2-3 dny.

Rostlinky vyjednoťte

Vyjednoťte vzcházející sazenice a nechte rostliny asi 2-4 cm od sebe. Poté zalijte, aby se půda usadila kolem zbývajících kořenů.

Dejte volnost tvorbě květů

Nechte vytvořit stonky květů. Malé, pěkné květy přitahují pestřenky a další užitečný hmyz, které se živí mšicemi.

Sbírejte malé a křehké lusky

Květy se vyvíjejí v semenné lusky. Lusky sbírejte, dokud jsou malé a křehké. Poté, co sklidíte většinu lusků, nechte jich několik dozrát a uschnout a poté sbírejte a skladujte semena pro úrodu v příštím roce.

Zdroje: Gardeners World

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 06.07.2024
Reklama
Reklama