Izolace základové desky domu

Izolace základové desky domu
Izolace základové desky domu. Pokud budujete dům se základovou deskou, je samozřejmě správným krokem ji izolovat. Předejdete tak mnoha problémům v buducnosti.

Snazší regulace vnitřních teplot

Studená základová betonová deska může být zdrojem nepohodlí ve vašem domě, pokud postrádá vhodnou izolaci. Dům s izolovanou základovou deskou se naproti toku mnohem snáze vytápí a umístění izolační hmoty desky do tepelného pláště vašeho domu pomáhá zmírnit vnitřní teploty.

Investice se vyplatí

Izolace základové desky ve stávajícím domě může být drahá a rušivá, ale pokud je deska ve vašem domě studená, je možné kopat po obvodu domu a instalovat izolaci, obvykle pěnovou desku. Izolace i jenom vnějšího okraje desky většinou pomůže snížit účty za vytápění o 10 % až 20 %, takže se z dlouhodobého pohledu tato investice rozhodně vyplatí.

Různé možnosti instalace

Instalace izolace základových desek během procesu výstavby domu je samozřejmě mnohem jednodušší než všechno dělat teprve dodatečně. Izolace desky, obvykle pěnová deska, se instaluje buď přímo na vnější straně desky a patky před zásypem, nebo pod desku a podél vnitřní strany kmenové stěny základu. Stavební detaily se i liší, proto je nejlepší poradit se se stavebním odborníkem, který vám doporučí nejvhodnější postup a povede vaše kroky. Pěnová izolace v kontaktu se zemí není vhodnou volbou, protože se snadno poškodí, mohou je napadnout škůdci, pronikne do ní vlhkost.  Základové desky s vnitřní izolací poskytují větší odolnost.

Zdroje: Energy

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 07.07.2024
Reklama
Reklama