Nejlepší zelenina k výsadbě v červenci

Nejlepší zelenina k výsadbě v červenci
Nejlepší zelenina k výsadbě v červenci. V červenci je zahradničení především o pěstování zeleniny, která snese horké počasí.  Jakou zeleninu tedy můžete zasadit v červenci?

Zelenina pro podzimní sklizeň

Nejlepší druhy zeleniny, které můžete zasadit v červenci, jsou ty, které porostou v teplém období, dozrají před prvními mrazy, a plodiny pro chladné období, které je třeba začít pěstovat už nyní pro bohatou podzimní sklizeň. Chcete-li něco zasadit pro úspěšnou podzimní sklizeň, musíte vědět, která zelenina je dobrou podzimní plodinou. Červenec je také ideální čas na přesazování zeleniny pro chladné období, jako je růžičková kapusta.

Semena zeleniny k výsadbě v červenci

Co zasít v červenci: Toto je čas na výsev plodin pro chladné období pro vaši podzimní zeleninovou sklizeň nebo výsev rychle rostoucích letních plodin. Plánujte dopředu. Zkontrolujte data expirace semen, abyste se ujistili, že nejsou příliš stará a máte jich dostatek. Objednejte si balíčky čerstvých semen několik týdnů před výsadbou.

Přímo vysévejte semena kořenové zeleniny, jako je mrkev, řepa, tuřín a zimní ředkvičky pro podzimní sklizeň. Nejlepší je začít s tuřínem v teplé půdě pro sklizeň v chladném počasí. Také vysévejte hrášek pro pozdní letní a podzimní sklizně. Přímý výsev jarní brokolice ukončete do poloviny měsíce. (Sazenice brokolice nemají rády přesazování v příliš horkém počasí). Vypočítejte přesná data výsadby zpětně od data prvního mrazu.

Nezapomeňte na zálivku

Pravidelně zalévejte, abyste udrželi půdu vlhkou a pomohli rostlinám zůstat čerstvé. Tento měsíc můžete zasadit zeleninu tolerantní k teplu. Zkuste zasadit nějaký mangold; Jsou to malé. Ze semen také můžete pěstovat kapustu nebo začít s přesazováním předpěstované ven.

Zelenina pro chladné období k přesazování v červenci

Připravte si na podzimní zahradu sazenice brokolice, zelí a květáku. Chraňte je stínící látkou, abyste snížili jejich tepelný stres. Dokončete výsadbu sazenic růžičkové kapusty pro podzimní a zimní sklizeň. Vyhněte se přesazování sazenic během nejteplejší části dne. Letní výsadba je skvělý způsob, jak maximalizovat úrodu zeleniny uprostřed sezóny. Vysazujte zelené fazolky, listovou zeleninu, mrkev a zelenou cibuli. Vysévejte byliny, jako je kerblík, kopr, koriandr.

Pro podzimní sklizeň zasaďte v červenci semena kapusty, tyčových fazolí, keříčkových fazolí a letních dýní, protože sklidíte plody dříve a budete mít místo pro další úrodu. Vysazujte listovou zeleninu tolerantní k teplu, mrkev, ředkvičky a zelenou cibuli do čerstvých zahradních salátů. Hledejte odrůdy salátu odolné vůči teplu.

Semena zeleniny, která zasít v červenci v interiéru

Zasejte semena pro sklizeň v chladném období v interiéru, abyste získali podzimní plodiny. Za několik týdnů přesaďte sazenice do své zahrady. Nyní je ten správný čas zasít: brokolici, zelí, květák, čínské zelí, kapustu, špenát

Zdroje: Simply Smart Gardening

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 15.07.2024
Reklama
Reklama